Cragganmore 12 yo 40%

Cragganmore on yksi Diageon kuudesta alkuperäisestä Classic Malts -sarjan tislaamosta. Se edustaa siis Speysidea, kun Glenkinchie edustaa Alamaata, Dalwhinnie Ylämaata, Oban läntistä Ylämaata, Talisker saaria ja Lagavulin Islayta.

Pakko myöntää, etten ole koskaan päässyt kiinni Michael Jacksonin jumaloimaan 12-vuotiaaseen Cragganmoreen. On aika ottaa uusi yritys, tällä kertaa normaalia pienemmästä pullosta.

Cragganmore 12 yo

(40%, OB, +/- 2014, 20 cl)

Tuoksu: Vihreää omenaa, raakaa päärynää, vastaleikattua ruohoa, tuoretta tammea. Hedelmäinen kaikin puolin, persikkaa, kiiviä, hunajamelonia ja viinirypäleitä. Tammessa on sahanpuruisuutta ja purevuutta. Hieman glyserolista bourbonmaisuutta. Hedelmäisen makea ja öljyinen yleisfiilis, hieman hiiltä ja nuotiosavua taustalla. Pähkinäisyyttäkin. Eikä pidä unohtaa jyväistä maltaisuutta.

Maku: Erittäin maltainen ja tamminen. Korostuneen ruohoinen. Vihreää omenaa, melonia ja päärynää. Hapan ja hiivainen maltaisuus on erittäin voimakasta, ja sen mukana tulee myös tiettyä likaisuutta. Voita ja pähkinöitä. Suutuntuma on öljyinen ja melko raskas, bourbonmaisen pisteliäs myös. Voimakas yrttisyys (Provençe) ja lämmittävät mausteet, rosmariini etunenässä. Jälkimaku on happaman tamminen, tanniininen ja karvas. Maltaisuutta, villaisuutta, saksanpähkinää, hedelmiä, ruohoa. Keskipitkä.

Arvio: Melko hapan perusmalt. Hyvät eväät mutta valitettavan heikko kattaus. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whisky Monitor 78/100 (per 15).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.