Linkwood 16 yo, TWE Retro Label 48%

The Whisky Exchangen julkaisi tämän Linkwoodin lokakuussa 2013 järjestämässään Whisky Show’ssa Lontoossa. Tarinan mukaan etiketissä on otettu mallia hyvin vanhoista pullotteista, joita lymyilee jossain TWE:n pölyisissä arkistoissa.

Jep, TWE perustettiin vuonna 1999. Arkistoahan on ehtinyt kertyä jo 15 vuotta.

Linkwood 16 yo, TWE Retro Label

(48%, The Whisky Exchange, 2013, sherry cask, 70 cl)

Tuoksu: Piparkakkuinen, hedelmäinen ja varsin sherryinen. Runsaan kukkainen ja pähkinäinen. Tuoreita hedelmiä, punaisia omenoita. Suklaata, kaakaota, rusinoita, maapähkinävoita. Makea kokonaisuus, siirappia ja kinuskia. Pirteitä mausteita, hiukan anista. Vesilisä tekee tästä parfyymisemman ja tuo mukaan luumua.

Maku: Sherryinen, kukkainen ja makean maltainen. Todella hienostunut, yhtä aikaa makea ja pirteä, raskas ja ilmava. Runko on melko kevyt, mutta runsas sherryisyys on pinnassa, rusinat ja suklaa. Piparkakun mausteliemi maistuu, suutuntumassa on juuri sellainen silkkinen pehmeys ja täyteläisyys. Silti mausteisuus leikkaa piristävästi ja tuo raikkautta. Upeaa. Maltaisuus on makeaa, appelsiinit tuoreita, pähkinäisyys poikkeuksellisen suurta. Jälkimaku on pitkä ja kompleksinen: sherryisyyttä, kuivahkoa tammisuutta, kukkaisuutta, omenaisuutta, kaakaota, pientä savua… Vesilisä korostaa erityisesti maitosuklaan sävyjä.

Arvio: Moniuloitteinen, kevyellä tavalla upea sherryviski. Piparkakkua ja pähkinää. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Magazine 88/100 (Annabel Meikle), 94/100 (Chris Goodrum).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.