The Macallan Batch #4, That Boutique-y Whisky Company 44,3%

That Boutique-y Whisky Companyn Macallan-julkaisut ovat edenneet nopealla syklillä neljänteen erään. Tälläkään kerralla kypsytyksestä ei ole mitään tietoa, mutta jos tislaamon yleisestä profiilista voi jotain päätellä, sherrykypsytettyä taitaa joukossa olla.

The Macallan Batch #4, That Boutique-y Whisky Company

(44,3%, Master of Malt, NAS, 2013, 203 bts., 50 cl)

Tuoksu: Maltainen ja hiukan ohut. Muistuttaa uusia, nuoria Macallaneita. Maltaisuus on lenseää, vähän ummehtunutta. Ruohoinen, hiukan olkinen. Weetabixia, aamupuuroa, jossa lohkottuja omenia ja hiukan hunajaa. Rasvaisuutta, aavistus aseöljyä. Huonekaluvahaa. Melko vaatimaton kokonaisuus.

Maku: Parantaa tuoksusta, vaikka vähän lenseä maltaisuus on edelleen pinnassa. Silti täyteläinen suutuntuma ja runsaat mausteet nostavat tämän tasoa tuntuvasti. Pehmeä ja maukas rakenne. Appelsiinia, omenaa, hunajaa. Tiettyä ruohoisuutta edelleen – ja rasvaisuutta. Melko makea kaikkineen. Jälkimaku on mukavan mausteinen, anista ja lakritsijuurta ja vaniljaa. Maltaisuus, pähkinäisyys, toffee ja puutarhan kirpeät yrtit ovat selvästi esillä. Kelpo balanssi ja keskipitkä finaali.

Arvio: Ummehtuneen tuoksuinen mutta makeudessaan aivan kelvollinen sherryviski. 83/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.