Laphroaig Lp1, Elements of Islay 58,8%

Periaatteessa The Whisky Exchangen omistaman Speciality Drinksin kehittelemää konseptia pitäisi kai kunnioittaa: pulloissa on pelkät kirjainlyhenteet niiden sisällölle. Sellainen kuitenkin sekoittaa kirjanpidon, joten parempi on puhua tästäkin Lp:stä rehellisesti vain Laphroaigina.

Toki näiden tuotteiden lääkepullomaisuus on kieltämättä pysäyttävää. Ohjaakohan se löytämään näistä lääkemäisyyttä?

Laphroaig Lp1, Elements of Islay

(58,8%, Speciality Drinks, NAS, 2008, 50 cl)

Tuoksu: Savua, pistävyyttä ja makeutta. Terävä turvesavu. Hunajaista ja maanläheistä makeutta, jossa on kovien hedelmäkarkkien ja savumakkaran ailahduksia. Samalla myös kuivia puruja ja villavaatteita ullakolla. Klassinen ja varsin juureva savuviskin fiilis, hiukan yrttinen. Vesilisä irrottaa eucalyptusta ja tammea.

Maku: Savu ja mausteet iskevät lujaa kiinni heti kärkeen. Suutuntuma on kuitenkin pohjimmiltaan pehmeä ja hyvinkin makea. Makeita kovia karkkeja, siirappia, tervaa, salmiakkijauhetta. Tuttu Laphroaigin villaisuus tuntuu suussa. Maussa on myös suolainen vaihe, jota tuore tammisuus korostaa. Mausteissa on hiukan pippurisuutta ja runsaasti yrttejä (basilikaa, korianteria, persiljaa). Jälkimaussa tämä makeutuu entisestään ja mukaan tulee jännä juuresmaisuus – siirapilla valeltuja, palaneita uunijuureksia. Lakritsisuutta. Turvesavu, hunaja, salmiakki ja mausteet loistavat melko kauan. Vesilisä tuo kulmikkuutta ja lisää salmiakkia.

Arvio: Huomattavan makea ja maanläheinen Laphroaig. Varsin maukas savutuote. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100Whisky Monitor 85/100 (per 3).  Whisky Magazine 81/100 (Dave Broom), 80/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.