The Balvenie 21 yo Portwood NCF Release 47,6%

The Balvenie 21 yo Portwood oli ensimmäinen portviiniviimeistelty viski, josta innostuin muutama vuosi sitten oikein toden teolla. Oikeastaan ainoa asia, joka tuotteessa kaiveli, oli sen kovin alhainen alkoholiprosentti – pieni lisäpotku ei olisi ollut pahitteeksi.

Nyt käsissä on sitten vahvempi ja kylmäsuodattamaton versio samasta viskistä. Odotukset ovat korkealla, totta kai. Ei muuta kuin maistamaan.

The Balvenie 21 yo Portwood NCF Release

(47,6%, OB, +/- 2012, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja viininen, tamminen. Roteva maltaisuus, taustalla hapahko jyväisyys. Rusinaa, luumukeittoa, hunajaa, tosin ei kovin makeana yhdistelmänä. Tummaa suklaata. Nahkaisuutta, satulaa ja hikeä, ripaus tallin maanläheisyyttä. Tammi tuntuu vahvana. Mustaherukkaa, mehiläisvahaa, appelsiinimarmeladia. Melko robusti kokonaisuus. Vesilisä tuo makeaa sitruunamehua ja seetripuuta esiin.

Maku: Viininen ja tamminen. Tammen luja ote, mausteet ja tanniinit, hallitsee pitkään. Viinisyys on nahkaista, hiukan kitkerää, musteista. Suutuntuma on kulmikas ja terävä, tämä ei ole mikään helppo viski. Silti tammisuudessa on sellainen kuiva, mehiläisvahainen ja mineraalinen vivahde, joka toimii. Maltaisuus tuntuu hapahkona ja hiukan jyväisenäkin. Rusinat ja appelsiinimarmeladi maistuvat taustalla. Jälkimaku on tamminen ja mausteinen, pippurinenkin. Maltaisuutta ja viinisyyttä, mustaherukkaisuutta ja mehiläisvahaisuutta. Maistuu pitkään. Vesilisä korostaa tammen kuivakkuutta ja tuo makuun hiukan kurkkupastillia.

Arvio: Täysin eri viski kuin laimeampi versionsa. Makeus on poissa, tilalla kuivahko tammi, mustaherukat ja mehiläisvaha. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 8).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.