Bowmore Voyage 56%

Bowmoren portviiniviimeistelty Voyage on aina jostain syystä kiertänyt minut kaukaa. Olen maistanut Claretin, Dawnin, Duskin ja jopa vanhan Darkestin, mutta Voyage listoiltani puuttuu saman aikakauden pullotteiden joukosta.

Aika ajoin käydään keskustelua siitä, onko Voyage kypsynyt vai ainoastaan viimeistelty portviinissä. Pullon mukana tulevassa pakkauksessa ja vihkossa kuitenkin lukee selvästi: ”Matured in traditional Bourbon Casks and finished in Ruby Port Pipes.”

On aika hiljentyä maistamaan klassikkoa, joka on jakanut rajusti mielipiteitä julkaisemisestaan saakka.

Bowmore Voyage

(56%, OB, 2000, 12000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Nuotiosavua, salmiakkia. Paksu ja lämmin laventelisuus, mustaherukkaa, viinisyyttä. Tummaa suklaata, luumuja, vadelmaa. Merellinen turpeisuus, suolaa ja nuotiohiillosta. Tervaa. Hieno balanssi makean ja suolaisen välillä. Erittäin runsas ja kutsuva, portviininen ja lakritsinen. Vesilisä tuo hunajaa ja minttua.

Maku: Mustaherukkainen, lakritsinen ja laventelinen. Tervaleijonaa, mietoa savuisuutta, suolaisuutta, hiukan lihaisuuttakin (savumakkaraa). Portviini tuo makeutta ja lämpöä, kokonaisuus on erinomaisesti tasapainossa makean ja suolaisen suhteen. Suutuntuma on silkkisen pehmeä ja muhkean täyteläinen. Tummaa suklaata, rusinoita, luumua, minttua. Jälkimaku on suolaisen salmiakkinen, portviininen, makean turpeinen, tervainen, erittäin pitkä. Huikea viski! Vesilisällä sitruksiuus ja vaniljaisuus heräävät. Huippua!

Arvio: Maineensa veroinen viskiklassikko. Hands down. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 79/100 (per 6). Smoke On The Water, ”Upea makukokonaisuus”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.