Caol Ila 10 yo 1996/2007, Gordon & MacPhail 59%

Nuorta Caol Ilaa tapaa harvemmin sherrykypsytettynä, joten kun sellainen tulee eteen, herää kiinnostus. Nyt käsissä on kymppivuotias Caol Ila, joka on kypsynyt refill-sherryssä. Värin perusteella tynnyrit ovat olleet todella aktiivisia.

Caol Ila 10 yo 1996/2007, Gordon & MacPhail

(59%, Gordon & MacPhail, Cask Strength Collection, 29.10.1996–5.4.2007, Refill Sherry Butts, Cask No. 16070–16072, 70 cl)

Tuoksu: Runsas sherry. Pistävä, paksu savu. Suklaista makeutta, suolaista salmiakkia, hiukan kumisaapasta. Siirappia, kahvia, lihaisuutta, hyvin aktiivisen sherrytynnyrin elementtejä. Aavistus kuumaliimaa taustalla. Runsas mutta hiukan yksioikoinen kokonaisuus. Vesilisä tuo esiin merilevää ja tervaa, kreosoottia.

Maku: Erittäin suolainen. Huh. Suutuntumassa on tuttu vahamaisuus, mutta savu on paksun turpeista ja hiukan tunkkaista, Caol Ilalle hiukan epätyypilliseen tapaan. Savupalvia ja pekonia. Siirappisuus, suklaa ja makea sherry tuntuvat vahvoina, samoin suolainen salmiakki. Jälkimaku alkaa vahvan mausteisena ja suolaisena. Tervaleijonaa, tervasnapsia, tervaa löylyvedessä, tervattuja paanukattoja, tervaa veneen kyljessä. Finaali kuitenkin kuivuu melko nopeasti kasaan, lihaisuuden ja kahvin kautta. Vesilisä tuo pintaan tuoreen tammen, purevia mausteita ja tiettyä puisevuutta. Kestää uskomattoman paljon vettä, vaikka on laimentamattomanakin täysin juotavaa.

Arvio: Nuori jättiläinen, paksu ja suolainen turvenuija. Vähän yksitotinen ja kehittymätön mutta silti varsin maukas. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.