Bunnahabhain 41 yo 1968/2010, Malts of Scotland 40%

Bunnahabhainin legendaarinen Auld Acquaintance on vuodelta 1968, ja sen takia tuohon vuosikertaan kohdistuu aina erityisiä odotuksia. Itse olen maistanut vain yhden Bunnan tuolta vuodelta, mutta se oli kieltämättä loistava.

Nyt lasissa on miniatyyriin pakattu saksalaisen Malts of Scotlandin Bunnahabhain tuota vuosikertaa. Se on viettänyt peräti 41 vuotta hogshead-kokoisessa ex-bourbontynnyrissä. Volteista näkee, että tuote on saatu pulloon viime hetkellä.

Bunnahabhain 41 yo 1968/2010, Malts of Scotland

(40%, Malts of Scotland, 27.12.1968–6/2010, Bourbon Hogshead, Cask No. 12291, 164 bts., 5 cl miniature, 1 of 192)

Tuoksu: Mehiläisvahaa, hunajaa ja suolaa. Kaunis, kuiva tammisuus. Metisyyttä, apilankukkaa, kirsikkaa, appelsiinia, kukkaisuutta (ruusuja). Tietty jodisuus ja suolaisuus leikkaavat makeutta lähes täydellisesti. Jalohomeisuutta, kepeää jälkiruokaviiniä, huonekaluvahaa. Eucalytusta, hiukan minttua. Upea kokonaisuus.

Maku: Suurta herkkua, välittömästi. Kuiva tammi, vahamainen makeus ja pieni suolaisuus ovat täysin balanssissa. Maltaisuus tuo oman lisänsä, sen hapokkuus ei tuntunut vielä tuoksussa. Runko on kevyt, se on selvää tässä iässä, mutta silti mausteisuus kantaa. Suutuntuma on rauhallinen, tasapainoinen ja sävykäs. Appelsiinia, omenaa, kirsikkaa, hunajaa, kinuskia, kermatoffeeta. Jälkimaku tuo mukanaan minttua, eucalyptusta, kuivaa tammisuutta, runsaasti mietoja mausteita. Jatkuu myös mukavan pitkään, kepeänä toki.

Arvio: Hieno viski. Elinkaari on lopussa, silti sävyjä riittää. Vettä en uskaltaisi kuitenkaan tähän lisätä. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 91/100. Whiskynotes 92/100. Whisky Monitor Database 91/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.