Ardbeg 17 yo 40%

Maisteluvuorossa on päivä päivältä harvinaisemmaksi tuleva Ardbeg, jonka hinta on lähtenyt jo pahasti lenkille eikä näytä olevan palaamassa kotiin.

Pullon kyljestä nopeasti vilkaistu L3-alkuinen batch-numero viittaa selvästi vuoteen 2003. Vähemmän turpeista tavaraa, siitähän tämä tuote tunnetaan.

Ardbeg 17 yo

(40%, OB, 2003, Batch L3, 70 cl)

Tuoksu: Tuoreen hedelmäinen ja kepeän savuinen. Mukava, mieto turpeisuus. Ananasta, tammisuutta, vaniljaa, hunajaa. Voita, paahtoleipää, omenahilloa, hiukan raparperia. Seetriä, mentholia, yrttistä raikkautta. Merellisyyttä ja ripaus suolaa.

Maku: Ananasta ja vaniljaa, makeaa tammisuutta ja pehmeää turpeisuutta. Hyvä balanssi, kepeydestä huolimatta runsas makupaletti. Omenaa, päärynää, aprikoosia. Voita, rasvaisuutta. Jopa hiukan saippuainen suutuntuma, vaikka terääkin toki löytyy. Mietoa lakritsisuutta, suolaisuutta ja jodia. Jälkimaku alkaa kurkkupastillin raikkaudella (menthol) ja tammisuudella, kunnes hunajaisuus, pihkaisuus ja lakritsisuus tulevat esiin. Kiinnostava kamppailu makean ja suolaisen välillä. Keskipitkä finaali päättyy merellisen suolaisuuden voittoon.

Arvio: Herkullinen ja näennäisen kepeä Ardbeg, jossa on hienosti ulottuvuuksia. Vain jälkimaku saisi jatkua pidempään. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 82/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 1). Smoke On The Water, ”Upean erilainen Ardbeg”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.