Bowmore 14 yo 1998/2012, The Whisky Cask 50,9%

Saksalainen The Whisky Cask on julkaissut yksityisenä pullottajana jo vinon pinon Islay-viskejä. Tällä kertaa käsiin osui 14-vuotias Bowmore, joka on peräisin ex-bourbontynnyristä.

Bowmore 14 yo 1998/2012, The Whisky Cask

(50,9%, The Whisky Cask, 9/1998–10/2012, Bourbon Barrel, 4 cl miniature)

Tuoksu: Mineraalinen ja yllättävän savuinen. Turvetta ja suolavettä, sitruunamehua ja vihreää omenaa. Hyvin huokoinen tuoksu, runkoa ei juuri nimeksikään. Rasvaa, hiukan ruohoa, tuoretta tammisuutta. Miellyttävä kuitenkin. Vesilisä tuo nestesaippuaa esiin. Samalla vaikutelma kevenee entisestään.

Maku: Rasvainen ja suolainen. Pehmeä turpeisuus maistuu huomattavan selvästi. Valkoviinin hapokkuutta, vaniljaa, valkopippuria, tammisuutta. Kookosta, sitruunaa, omenaa. Kirkas ja freesi paletti, suutuntuma on pehmeä ja rasvainen – omalaatuinen yhdistelmä sinänsä. Jälkimaku alkaa salmiakkisena ja turpeisena, tammi ja pippuri näyttäytyvät aluksi vahvoina. Vähitellen hunajainen ja yrttinen makeus nousevat esiin. Maistuva, keskipitkä finaali. Vesilisä ei tuo mitään lisää, ainoastaan jo valmiiksi ohut runko ohenee nopeasti.

Arvio: Hyvin kevyt ja kirkas Bowmore, jossa on mielenkiintoisia yhtymäkohtia The Whisky Caskin pullottamaan 12-vuotiaaseen Laphroaigiin. Maistuu ihan hyvältä, mutta ei oikein pysäytä millään osa-alueella. 84/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.