BenRiach Heart of Speyside 40%

BenRiachin perussarjan NAS-viski Heart of Speyside ei ole koskaan ollut kovin arvostettu, enkä ole itsekään sille aiemmin varsinaisesti lämmennyt. Halusin kuitenkin ottaa sen vielä kunnon käsittelyyn ennen loppulausuntoani.

Heart of Speyside on tislaamon nykyvalikoimassa lähes ainoana perustuotteena täysin ex-bourbonissa kypsynyt. Siksi se halutaan esitellä luonteeltaan erityisen ”puhtaana”. (Ikään kuin sherrytynnyrit tekisivät viskistä jotenkin likaista.)

BenRiach Heart of Speyside

(40%, OB, +/- 2014, 5 cl miniature)

Tuoksu: Päärynälimonadia. Hunajaa ja vaniljaa. Miellyttävää sitruksisuutta. Kuivahko maltaisuus, kirpeä ja mento. Jyvämäisyyttä myös, aamupuuroa. Viinirypäleitä, kiiviä, nuorta tammea. Kevyt ja raikas tuoksu, omassa profiilissaan yllättävänkin miellyttävä ja täysin puhdas.

Maku: Tammea ja maltaisuutta. Melkoinen pudotus tuoksusta. Sahattua lankkua, karvautta ja hapokkuutta, lisäksi tiettyä vahaisuutta. Jyväisyyttä ja lamppuöljyä. Maltaisuus on melko raakaa, kypsymätön yleisfiilis vaivaa. Raakaa banaania, kirpeää omenaa. Suutuntuma on ohut mutta silti hapan ja kireä. Jälkimaku pyörii hapokkaan maltaisuuden ja raa’an tammen ympärillä. Omenaa, jyväisyyttä, vaniljaa, sahanpurua, epämääräistä öljyisyyttä. Varsin mitätön lopetus.

Arvio: Nenässä mukavan hedelmäinen mutta suussa kireä ja kypsymätön. Ei varsinaisesti viskiä minun makuuni. 78/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 79/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.