Glendronach 41 yo 1972/2013 Cask #702, 51,7%

Vuosikerta 1972 lienee kokonaisuutena Glendronachin arvostetuin. Olen maistanut viime vuosina pullotetuista 1972-julkaisuista tähän mennessä yhden, vuonna 2012 pullotetun version (Batch 7, Oloroso Sherry Butt, cask #710, 49 %).

Se oli massiivisiin odotuksiin nähden todella hieno viski, mutta ei silti mikään täysin mullistava kokemus. Kunnolliset maistelunuotit jäivät valitettavasti kirjaamatta, joten paha mennä vertaamaan tähän nyt käsillä olevaan.

Ehkä tämä nyt maisteluvuorossa oleva pullote kuuluu niihin yksilöihin, joista Glendronach tulevina vuosina muistetaan, kun parhaat vanhat tynnyrit on pullotettu käsistä pois.

Glendronach 41 yo 1972/2013

(51,7%, OB, 28.2.1972–10/2013, Batch 9, Cask 702, Oloroso Sherry Butt, 488 bts., 70 cl)

Tuoksu: Uskomattoman syvä sherrytuoksu. Tummaa suklaata, luumua, vanhaa tammea, rusinaa, öljyisyyttä. Yrttisyyttä, eucalyptusta, seetriä. Lakritsinen ja tervainen ulottuvuus; paahtunut, kahvinpapua muistuttava vivahde. Herkullinen herukkaisuus, mukana vadelmaa ja sekahedelmiä. Aavistus pekonia sekä vanhaa ullakolta löytynytta matka-arkkua, tupakanpuruja ja nahkaa. Huikea syvyys. Vesilisä avaa kermatoffeeta ja vaniljaa, tuo esiin huonekaluvahaa ja makeaa yskänlääkemäisyyttä.

Maku: Voimakas mutta ketterä, ikä ei paina yhtään. Erittäin öljyinen suutuntuma, varsin kuiva makupaletti mutta silti huiman kompleksinen. Kahvia, salmiakkia, tervaisuutta, kuivattua luumua, kuivaa tammisuutta, tummaa suklaata. Joulukakun mausteita, rotevaakin mausteisuutta – ei mikään hampaaton viski. Jälkimaku alkaa herukkaisena, yrttisenä ja kevyen tervaisena. Tyylikästä tammisuutta, eucalyptusta, kahvia, öljyä, pippuria, pientä savuakin. Huikean pitkä. Vesilisä tuo kermaisia ja makeita sävyjä esiin. Silkkaa mahtavuutta.

Arvio: Hiljaiseksi vetää. Loistelias viski, tyylikäs ja kompleksinen. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 93/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.