Laphroaig 10 yo Cask Strength Batch 003, 55,3%

Laphroaigin Cask Strengthiä alettiin julkaista batch-numeroinnilla vuonna 2009, vaikka 10-vuotias CS on ollut osa tislaamon valikoimaa jo koko 2000-luvun.

Nyt käsissä on Batch 003 vuodelta 2011. Jos uusissa Lappareissa on ollut pientä voimattomuutta, tässä ei ainakaan alkoholiprosentin perusteella sellaista pitäisi esiintyä.

Laphroaig 10 yo Cask Strength Batch 003

(55,3%, OB, 2011, Batch #003, Jan.11, 70 cl)

Tuoksu: Lääkemäinen ja savuinen, paahteinen ja runsas. Suolaa, jodia, merilevää, merellisyyttä. Märkiä köysiä, nuotion tuhkaa. Sitruksisuutta, punaista omenaa, greippiä. Makeaa tammisuutta, mausteisuutta, yrttejä, jotain kaktusmaista. Upea. Vesilisä vapauttaa hunajaisuutta ja pehmeää toffeefudgea.

Maku: Savuinen, hetkellisesti makea ja kaikkineen varsin intensiivinen. Mahtava lääkemäisyys, suola ja jodi. Salmiakkia, tuhkaa, lihaisuutta. Tammisuus maistuu tuoreena ja makeana, erinomaisesti balanssissa kaiken suhteen. Makeaa sitruksisuutta, greipin kirpeyttä, pientä hunajaisuutta samalla. Vähitellen suutuntuma kuivuu, paahteisuus ja tuhkaisuus korostuvat. Hiukan lyijykynää taustalla. Jälkimaku alkaa savuisena ja makean omenaisena. Paksu turpeisuus ja paahteisuus, suola ja tammen makeus maistuvat varsin pitkään. Herkullinen ja voimakas finaali. Vesilisä korostaa apteekin salmiakkia ja tiettyä tervaisuutta. Nam.

Arvio: Erinomainen viski, parasta Laphroaigia tässä ikäluokassa. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 88/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.