Highland Park 1996/2014, Malts of Scotland 54,2%

Täysin ex-bourbonissa kypsyneet Highland Parkit ovat olleet verraten harvinaisia, ja Valhalla-sarjan Freya tuntui sen takia jopa yllättävältä. Nyt maistelussa sitä pari vuotta iäkkäämpi kaveri Malts of Scotlandilta.

Highland Park 1996/2014, Malts of Scotland

(54,2%, Malts of Scotland, 1996–2014, Cask No. MoS 14040, Bourbon Hogshead, 240 bts., 5 cl miniature, 1 of 96)

Tuoksu: Rasvainen ja kukkainen, sitruksinen ja hunajainen. Iso bourbontuoksu. Vartalovoidetta, ruohoisuutta, kookosmaitoa, mantelia. Kirpeä havuisuus. Kovia hedelmäkarkkeja ja makeaa kermatoffeeta. Pieni nuotisavu taustalla. Herkullinen! Vesilisä nostaa esiin nestesaippuaa, aloe veraa, hiukan jyväisyyttäkin.

Maku: Silkkinen suutuntuma, mutta likainen rasvaisuus, tunkkainen turpeisuus ja tumma yrttisyys ovat heti vahvasti esillä. Hedelmäiseen ja kukkeaan tuoksuun verrattuna maku on järeä ja tummasävyinen, joskin maukas omalla tavallaan. Maltaisuutta, yrttiteetä, kirpeää omenaa, vaniljaa, kookosta, hunajaa, mantelia, hiukan tummaa suklaatakin. Jälkimaku on rouhean tamminen ja tanniininen, profiililtaan varsin ohut. Havuisuus, turve, yrtit ja musta tee maistuvat melko pitkään. Vesilisällä tulee päärynän ja banaanin sävyjä.

Arvio: Erilainen HP. Tuoksu ja maku ovat jopa häiritsevästi epäsynkassa, vaikka tämä on kokonaisuutena ihan maukas tapaus. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.