Glendronach 21 yo 1992/2013 Cask #195, 59,8%

Glendronach on tehnyt parin viime vuoden aikana vakuuttavaa jälkeä nimenomaan 1992- ja 1993-vuosikertojen kanssa. Nyt jälleen maistossa yksi vuonna 1992 tislatuista viskeistä, ex-oloroso-tynnyristä.

Glendronach 21 yo 1992/2013

(59,8%, OB, 29.5.1992–10/2013, Batch 9, Cask 195, Oloroso Sherry Butt, 566 bts., 70 cl)

Tuoksu: Kahvia ja kermatoffeeta. Muhkea oloroso, nahkaa ja tummaa suklaata. Varsin tumma ja yrttinen yleisilme, jota siirapin makeus hienosti leikkaa. Neilikkaa, kanelia, saksanpähkinää. Hiukan balsamicoa, tervaa, aavistus kumia. Piparkakkua, rusinaa. Vesilisä nostaa kermaisuutta ja tuo esiin huonekaluvahaa.

Maku: Mahtavan kahvinen ja yrttinen. Öljyinen ja intensiivinen suutuntuma. Oloroso on hienosti esillä, suklainen ja rusinainen makeus kamppailee hienosti tammisen mausteisuuden ja kuivattavan nahkaisuuden kanssa. Hiukan tervaa ja lakritsia. Inkivääriä, tummaa yrttisyyttä, mustaa teetä, mustapippuria. Jälkimaku on espressoinen ja pähkinäinen, tumman suklainen ja runsaan mausteinen. Joulukakkua ja rusinoita riittää. Lopussa siirappisuus ja toffee tekevät paluun. Pitkä finaali, joka kuivuu hienosti. Vesilisä tuo kerman ja vahamaisuuden esiin, samoin ripauksen anista.

Arvio: Intensiivinen ja kahvisen tumma sherryherkku. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whiskynotes 82/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.