Port Charlotte 10 yo 2002/2013, Malts of Scotland 57,4%

Malts of Scotlandin Port Charlotte -julkaisut ovat aina yhtä mielenkiintoisia. Tällä kertaa vuorossa on ex-bourbontynnyrissä levännyt kymppivuotias.

Port Charlotte 10 yo 2002/2013, Malts of Scotland

(57,4%, Malts of Scotland, 11/2002–10/2013, Bourbon Hogshead, Cask #Mos 13053, 275 bts., 5 cl miniature, 1 of 96)

Tuoksu: Tervaleijonaa oikein kunnolla. Makeaa lakritsia ja muhkeaa tervaisuutta. Turvesavua, likaisuuta, siirappia. Likainen ja runsas, öljyä ja rasvaa runsain määrin. Jägermeisteria ja muita yrttiliköörejä. Suolaa ja merilevää. Raju kaveri! Vesilisä vapauttaa vaniljaisia ja kukkaisia sävyjä, fiilis muuttuu itse asiassa nopeasti.

Maku: Tervaleijona maistuu välittömästi suussa. Paksun liköörimäinen suutuntuma, rasvainen ja pehmeän turpeinen. Jägermeisteria, lakritsia, lihaa, suolaa, paksua savua. Tölkkiananasta ja sen mehua. Varsin makea kaikkineen, siirappinen ja jopa imelä. Tammi maistuu melko pisteliäänä ja lujan mausteisena. Jälkimaku alkaa yrttisenä, minttuakin löytyy. Finaalin teemäiset piirteet, hunajaisuus ja piparjuuri tuovat mukavasti raikkautta. Keskipitkä loppuliuku on pehmeän turvesavuista ja makeaa loppuun asti. Vesilisällä vanilja ja sitruunamehu tulevat selvästi pintaan, muutos on pienelläkin vedellä heti huomattava.

Arvio: Rasvainen ja raju viski, jonka tervaisuus ja suutuntuma ovat jälleen herkkua. Jos jälkimaku olisi pidempi ja kokonaisuus edes hiukan kompleksisempi, mestaruussarjaan mentäisiin heittämällä. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.