Glendronach 19 yo 1994/2013 Cask #3385, 53,4%

Glendronach on julkaissut single cask -pullotteita BenRiach-aikakaudella niin monella tavalla, että se on tuntunut välillä jo maaniselta. Jatkuvien ja varsin laajamittaisten batch-julkaisujen lisäksi on saatu kaikenlaisille viskiyhteisöille, -kaupoille ja -festareille viriteltyjä erikoisjulkaisuja.

Toissavuotinen Batch 9 sisälsi tällaisen viskin, joka on uhkarohkeasti kypsytetty puncheon-kokoisessa ex-Pedro Ximénez -tynnyrissä. Väri on taas sen mukainen, että 19 vuotta on kulunut PX:n kanssa varaston hämärässä.

Glendronach 19 yo 1994/2013

(53,4%, OB, 14.10.1994–10/2013, Batch 9, Pedro Ximenez Sherry Puncheon, Cask No. 3385, 637 bts., 70 cl)

Tuoksu: Taatelia ja piipputupakkaa, luumua ja rusinaa. Paksua suklaisuutta. Siirappinen makeus jyllää. Piimäkakkua, ylikypsää hedelmäisyyttä. Todella jykevä kokonaisuus. Mausteisuutta, tammea, espressoa. Vesilisä avaa omenaisuutta ja tuo yrttejä nätisti esiin, samalla karamellisuus alkaa pilkistää.

Maku: Mahtavan kermainen ja suklainen suutuntuma. Mausteisuus tuntuu voimakkaana, mutta siirappinen makeus leikkaa karvautta hienosti. Iso viski, taatelinen ja kahvinen. Nahkaisuutta, luumua, uuniomenaa, karamellisuutta. Silti hiukan kuivempi kuin tuoksu antoi odottaa. Tupakkaisuus ja suklaisuus toimivat hyvin yhteen. Jälkimaku on varsin kahvinen ja tumma, espresson kitkeryyttä ja tummaa suklaata löytyy. Piipputupakkaa, karvasta tammisuutta, joulukakun mausteita, karamellisuutta, pähkinäisyyttä. Varsin pitkä ja nautittava finaali. Vesilisä vie karvautta ja tuo tikkunekun paremmin esiin.

Arvio: Suklainen ja iso viski liikkuu hienosti muhkean makeuden ja kahvisen karvauden välissä. Nam. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.