Laphroaig Lp4, Elements of Islay 54,8%

Speciality Drinksin lääkepullojen ulkoasua imitoiva Elements of Islay -sarja sisältää Laphroaigia tunnuksella Lp. Olen maistanut aiemmin Lp1:n, joka oli vallan mainio viski. Mitähän Lp4 pitää sisällään? Väri ainakin viittaa jonkinasteiseen sherryvaikutukseen.

Laphroaig Lp4, Elements of Islay

(54,8%, Speciality Drinks, Elements of Islay, 2013, 50 cl)

Tuoksu: Tumman hedelmäinen ja savuinen. Kunnolla turvetta, lakritsia, tervaa ja perinteistä yskänlääkettä. Siirappista uuniomenaa, hiukan palaneena reunoista. Hiilisyyttä, käristettyä pekonia. Sitruunaa. Varsin suoraviivainen mutta todella houkutteleva. Vesilisä saa mineraalisuuden irtoamaan selvemmin.

Maku: Sitruksinen ja savuinen, hiilinen ja salmiakkinen. Yskänlääkettä, jotain hapokasta yrttisyyttä, vahvan suolaista mineraalisuutta. Suutuntumassa on karhean villainen ote, kuiva puraisu. Hedelmäisyys on silti huomattavan runsasta ja monipuolista: omenaa, kiiviä, aprikoosia, mangoa, sitruunaa. Suolaa ja merellistä terävyyttä riittää, tervaa ja Fisherman’s Friendia. Jälkimaku on tervainen ja savuinen, kunnes aprikoosihillo ja sitruunaisuus ottavat vallan. Paahtunutta tammea, siirappia, lääkemäisyyttä. Varsin mainio loppuliuku. Vesilisä korostaa sitruunaista ja mineraalista puolta ja häivyttää sherrysävyjä entisestään.

Arvio: Hiilen, turvesavun ja trooppisten hedelmien liitto. Maukas mutta ilmeisen nuori viski. Sherryvaikutus on vähäisempi kuin väri antaa olettaa, mutta kun homma toimii näin mahtavasti, ei voi valittaa. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.