Bowmore 15 yo Mariner Screen Printed Label 43%

Ensikosketukseni Bowmoren Screen Printed Label -aikakauteen oli 12-vuotias, joka löi täysin ällikällä. Nyt käsissä on 15-vuotias Mariner, joka on tullut tunnetuksi turpeisesta suolaisuudestaan.

Mariner on tullut nimikkeenä mukaan valikoimaan nimenomaan Screen Printed Label -aikakaudella. Näyttää sitä nykyvalikoimassakin vielä pyörivän, vaikka ei enää kovin laajalti saatavilla.

Bowmore 15 yo Mariner Screen Printed Label

(43%, OB, +/- 2000, 70 cl)

Tuoksu: Pehmeän savuinen, laventelinen, makean tamminen. Apteekin salmiakkia, suolaisuutta. Tiettyä paljasta turpeisuutta ja mineraalisuutta. Minttua, Polka-karamelleja, akaasiahunajaa. Hiukan tervaa. Mangoa, aprikoosia, omenahilloa. Herkullinen kattaus.

Maku: Nuotiosavua, laventelia, salmiakkia, suolaa. Selvästi tuoksua merellisempi, suolavesi todella maistuu. Tasapainoinen silti, koska makeuttakin löytyy runsaasti – pehmeää hedelmäisyyttä ja hunajaa. Turve ja maltaisuus ovat hyvin esillä, tammikin nousee nopeasti. Miellyttävä suutuntuma, runko keskitäyteläinen ja tekstuuri elävä. Jälkimaku on varsin paahteinen ja tamminen. Suolaisuus korostuu todella selvästi, salmiakki samoin. Tästä jää jano! Turve on läsnä myös jälkimaussa, samoin terva. Hedelmäteetä, kurkkupastilleja, mineraalisuutta. Yllättävänkin pitkä finaali, joka tuntuu lopulta melkein suolakiveltä.

Arvio: Suolainen ja laventelinen, pehmeän hedelmäinen ja kevyen savuinen. Herkkua. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 86/100 (per 2). Smoke On The Water, ”Todella herkullinen 15-vuotias viski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.