Glendronach 18 yo Tawny Port Finish 46%

Glendronach julkaisi vuonna 2010 Tawny Port Finish -pullotteen, joka sisälsi 20-vuotiasta viskiä. Sen jälkeen samasta tuotteesta nähtiin 15-vuotias versio vuonna 2011.

Vuonna 2014 oli kolmannen ex-portviinitynnyreissä viimeistellyn viskin vuoro. Tällä kertaa se julkaistiin 18 vuoden ikäisenä. Kyseiset Tawny-portviinitynnyrit ovat tiettävästi pitäneet portviiniä sisällään vähintään kymmenen vuotta, joten ihan kunnon puusta pitäisi olla kyse.

Glendronach 18 yo Tawny Port Finish

(46%, OB, 2014, 70 cl)

Tuoksu: Viininen ja hiukan hikinen. Kumitossua, multaisuutta, maakellaria, tunkkaisia mattoja. Rusinaisuutta, kirsikkkaa, paksua ja siirappista makeutta. Todella korostunut portviinisyys, irrallaan ja kerrostuneena. Kermatoffeeta, mokkanahkaa. Pieni salmiakkinen vivahde. Kokonaisuutena ei oikein toimi millään tasolla. Vesilisä avaa hiukan hedelmäisyyttä, ylikypsiä sekahedelmiä ja joulukakkumaisuutta.

Maku: Suklainen ja viininen, selvästi tuoksua parempi. Salmiakkinen ja yrttinen ote tulee heti selväksi, minttua ja pientä tervaa. Siirappia, toffeeta, hilloisuutta. Suutuntumassa on pehmeät tanniinit ja tammi selvästi esillä. Varsin runsas kokonaisuus, mutta ei mikään valtavan täyteläinen. Portviini hallitsee silti edelleen, nahkaisena ja varsin marjaisena. Jälkimaku on suklainen ja täynnä portviiniä, mutta jää hiukan suppeaksi. Salmiakkia, toffeeta, vadelmaa, tammisuutta. Keskipitkä. Vesilisä terävöittää viiniä entisestään.

Arvio: Liian viininen. Portviinifinistely on lyönyt yli ja itse viski jäänyt jyrän alle. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 79/100. Whisky Magazine 87/100 (Annabel Meikle), 87/100 (Neil Ridley).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.