Highland Park 16 yo Odin 55,8%

No niin, pahvilaatikko auki, muovikääre irti ja viikinkivene vesille. Highland Parkin uusi tulokas on käsillä.

Odin on siis Valhalla Collectionin neljäs ulostulo. Se on kypsynyt pääosin ex-sherrytynnyreissä, mutta jonkin verran ex-bourboniakin näin isoon erään on uponnut (tarkka kuvaus: first fill sherry casks & refill hogsheads).

Taas täytyy pyyhkiä hintalaput, puukehikot ja markkinointivideot pois mielestä, kun tätä ryhtyy maistamaan. Tämä on kuitenkin vain viskiä.

Highland Park 16 yo Odin

(55,8%, OB, 2015, Valhalla Collection, 17000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Varsin sherryinen. Luumua ja rusinaa, hiukan kirsikkaa. Erottuva turpeisuus mukana, tiettyä havuisuutta ja kanervaisuutta. Tummaa suklaata. Paksu, varsin turpea maltaisuus. Siirappisen makea, hunajaisuutta ja toffeeta riittää. Pieni metallisuus taustalla. Vesilisä avaa kermaisia ja omenaisia sävyjä.

Maku: Öljyinen ja turpeisen raskas ensipuraisu. Luumuinen, makea sherryisyys hyökyy heti päälle. Rasvainen ja hiukan likainen paletti, silkkisellä suutuntumalla. Rusinaa, kirsikkaa, ylikypsää omenaa, siirappia, hiukan tervaakin. Tummaa suklaata, kaakaota, toffeeta. Omenainen hapokkuus pitää terävyyden mukana, samoin tammisuus ja minttuisuus. Jälkimaku on silkkaa kaakaota ja luumua. Rasvaisuus ja havuisuus ovat voimakkaasti läsnä, samoin pehmeä turpeisuus. Metallisuutta ja kuivalihaa, savumakkaraa, pähkinäisyyttä, rusinaa, rancio-fiilistä. Varsin pitkä ja runsas finaali. Vesilisä pehmentää tammen purevuutta.

Arvio: Maukas ja järeä viski. Luumuinen, öljyinen ja rotevan turpeinen kattaus. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.