Highland Park 12 yo Saint Magnus 55%

Highland Park julkaisi vuonna 2009 replica-etiketillä varustetun 15-vuotiaan Earl Magnus -viskin, joka yleisesti hyväksyttiin. Seuraavana vuonna hyllyihin ilmestyi samalla idealla rakenneltu 12-vuotias Saint Magnus ja vuonna 2011 vielä sarjan iäkkäin viski, 18-vuotias Earl Haakon.

Olen nuo kaikki maistanut ja todennut Earl Haakonin niistä täysin ylivoimaiseksi. Täältä blogista nuo kaikki kuitenkin puuttuvat.

Nyt on aika kirjata ylös Saint Magnus, joka sattui uudelleen kohdalle. Sen kypsytyksessä on tiettävästi käytetty täysin espanjalaisia ex-sherrytynnyreitä, joista 20 prosenttia on ollut ensimmäisen täytön tynskiä.

Highland Park 12 yo Saint Magnus

(55%, OB, 1998–2010, 11994 bts., 70 cl)

Tuoksu: Paksun maltainen ja rasvainen. Tunkkainen turpeisuus. Kumia, koneöljyä ja hapanta leipämäisyyttä. Sherryinen ja suklainen vivahde, joulukakkua ja reipasta mausteisuutta. Pieni lihaisuus mukana. Hiukan lenseä ja pahvinen, siltä osin ei mitenkään loistelias vaan enemmänkin eltaantunut. Vesilisä tuo pintaan lisää tätä pahvisuutta ja selvää rikkisyyttä.

Maku: Paksu ja siirappinen, tuoksun luomiin odotuksiin nähden makea ja maukas. Joulukakkua, kanelia, kardemummaa, piparkakkua. Suolainen ulottuvuus löytyy myös, suolaista voita. Jälkimaku on hiukan tervainen, edelleen raskas ja öljyinen, jopa likainen. Mausteisuus ja tammisuus ovat purevia loppuvaiheessa, piparkakkuisuus nousee myös esiin. Finaali on pitkähkö, lopussa paahteinen eikä kuivahda edes täysin. Vesilisällä mukaan tulee metallisia ja rikkisiä sävyjä.

Arvio: Tuoksultaan pettymys, mutta makupuoli toimii selvästi paremmin. Raskas ja rasvainen Highland Park. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Dramming 87/100. Whiskynotes 80/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.