Laphroaig 12 yo Exclusively for the Nordics 48%

Syksyllä 2014 tuli Suomessa ravintolamyyntiin tällainen Laphroaigin 12-vuotias, joka on suunnattu nimenomaan Pohjoismaiden markkinoille. Koko pullomäärästä kaksi kolmasosaa meni Ruotsiin – se viestii hyvin siitä, mitä Pohjois-Eurooppa viskiteollisuudelle tarkoittaa.

Nyt tuote sattui sopivasti vastaan, joten pitihän tämä maistaa.

Laphroaig 12 yo Exclusively for the Nordics

(48%, OB, 2014, Sherry Butts & First Fill Hogsheads, 1278 bts., 70 cl)

Tuoksu: Varsin tervainen. Salmiakkia ja lääkemäisyyttä. Hunajaista makeutta, toffeeta. Suolaisuutta, yskänlääkettä. Kuivan oloinen, tuhkainen ja nokinen savuisuudessaan. Samalla läpi tunkee tiettyä rusinaista makeutta.

Maku: Huomattavan tervainen ja savuinen. Yskänlääkettä, merilevää, simpukoita, merivettä. Fisherman’s Friendia, lakritsia, hiukan chiliä. Suutuntuma on varsin kuiva, tiettyä villaisuutta ja kalkkisuutta. Makeat piirteet tulevat hiukan kerrostuneesti läpi. Jälkimaku on salmiakkinen ja edelleen varsin tervainen. Lääkemäisyyttä, makeaa mausteisuutta, currya ja tuhkaisuutta. Keskipitkä finaali jättää suuhun lopuksi miellyttävän makeuden.

Arvio: Oikein maukas, Laphroaigin lääkemäisyydelle uskollinen yksilö. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.