Imperial 19 yo 1995/2014, Signatory 52,2%

Imperialin tunnusmerkkinä on karkkimaisuus, ja muutamasta aiemmin maistamastani Imperialista se on lyönyt heti läpi. Entäs tämä Signatory?

Imperial 19 yo 1995/2014, Signatory

(52,2%, Signatory, Cask Strength Collection, 21.8.1995–2.12.2014, Hogsheads, Cask No. 50165 + 50166, 546 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin hedelmäinen ja varsin makea. Omenaa, hunajamelonia, mangoa, persikkaa ja kaikkea hedelmäsalaattiin sopivaa. Vaniljaa ja tammea, äkkiseltään varsin iäkäs vaikutelma. Karamellisuutta, poltettua sokeria, paahtuneen intensiivistä makeutta. Toisaalta taustalta löytyy kukkainen ja ruohoinenkin ulottuvuus. Akaasiahunajaa, metisyyttä, aavistus pihkaa. Vesilisällä pieni liimamainen vivahde tulee esiin.

Maku: Omenainen ja öljyinen profiili. Makeuden vastapainona tammisuus ja mausteisuus toimivat hienosti. Vaniljaa, hunajaa, tikkunekkua, kovia toffeekarkkeja. Nostaa veden kielelle, sen verran nektarimainen tämä on. Persikkaa ja hunajamelonia riittää. Inkivääriä, lakritsia ja ripaus anista. Jälkimaussa on kovia toffeekarkkeja, hedelmäteetä, hunajaa ja omenahilloa. Lakritsi korostuu, samoin inkivääri ja pieni pippurisuus. Varsin pitkä, tyylikkään tamminen ja vaniljaisen makea finaali. Vesilisä korostaa tammen nuorekasta ulottuvuutta.

Arvio: Oivallinen Imperial, karkkiviskien kuninkuusluokkaa. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.