The Macallan Whisky Maker’s Edition 42,8%

Macallanin distillery manager Bob Dalgarno on markkinointipuheiden mukaan ihan omin käsin valinnut tähän viskiin käytettävät tynnyrit. Näitä Whisky Maker’s -julkaisuja on ollut Macallanilla jo vuosikaudet, tosin aiemmin nimellä Whisky Maker’s Selection.

The Macallan Whisky Maker’s Edition

(42,8%, OB, NAS, +/- 2015, The 1824 Collection, Travel Retail Exclusive, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja rusinainen, pehmeä ja helppo. Maltaisuutta on jälleen runsaasti pinnassa, ja se taittuu milteinpä pahviseksi ja puuromaiseksi. Rikkisyys tuntuu yllättävän voimakkaana. Luumuhilloa ja säilykekirsikkaa, jotain hiukan esanssimaista ja siirappista. Heinää, toffeekarkkeja, kanelia, tupakkaa.

Maku: Kermainen ja maitosuklainen, parantaa selvästi tuoksusta. Vaniljainen ja luumuhillomainen makeus saa särmää napakasta mausteisuudesta. Ylikypsät sekahedelmät dominoivat palettia, tietty kahvinen paahteisuus on mukana koko ajan. Suutuntuma on pehmeän täyteläinen ja tässä kaikkineen parasta. Tammi maistuu varsin tuoreena ja maltaisuus on edelleen jotenkin lenseää ja märän pahvista. Heinäinen ja paahtoleipämäinen puoli paljastuu, kun sherryinen makeus antaa tilaa. Jälkimaku on paahtunut, kahvinen, rusinainen ja luumuinen. Tummaa suklaata ja kanelista mausteisuutta, tammea ja maltaisuutta. Keskipitkä.

Arvio: Tuoksun häiriöäänistä jälkeen suussa maistuu pehmeä ja ihan pätevä viski. Selvästi tämä on tehty miellyttämään satunnaista maistelijaa – ja onnistuu siinä varmasti hyvin. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 85/100 (per 1). Whisky Magazine 82/100 (Rob Allanson), 85/100 (Dominic Roskrow).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.