Bowmore 2002/2014, Jack Wiebers ’Wanted – Tattoo Doc’ 50,2%

Jack Wiebersin Wanted-sarjassa on ilmestynyt tähän mennessä jo 14 Bowmorea. Tämä käsillä oleva Tattoo Doc on peräisin ex-bourbontynskästä ja on väriltään aivan mahdottoman kirkas. Toivottavasti jotain makua olisi tarttunut sentään mukaan.

Bowmore 2002/2014, Jack Wiebers ’Wanted – Tattoo Doc’

(50,2%, Jack Wiebers, 2002–2014, Bourbon Cask, 176 bts., 70 cl)

Tuoksu: Herukkaisuutta ja lihaisuutta, sitrusta ja suolaa. Nuotiosavua, tervaa, märkää kalliota, hiukan merilevää. Meetvurstia, rasvaisuutta. Todella kevyt profiili, jonka selväpiirteisyys on suorastaan yllättävää. Vihreää omenaa, vaniljaa, suolaista voita. Tammikin tulee läpi, muttei liikaa. Vesilisällä heinäisyyttä.

Maku: Savuista merivettä, sitruunalla. Todella suolainen ja kirpeän herukkainen, yrttinen ja mausteinen. Salmiakkia, tervaa, kuivalihaa. Suutuntuma on paljon kuivempi kuin tuoksun rasvaisuus lupaili. Tammi tuntuu melko nuorekkaana, mutta ei edelleenkään keuli. Tasapaino on kohdallaan. Jälkimaku alkaa salmiakilla ja viherherukalla, limetillä ja aniksella. Tammi kuivahtaa jonkin verran. Suolaa, suolaa, suolaa. Korkeintaan keskipitkä loppuliuku. Vesilisä tuo huomattavan paljon paahteisuutta ja pippuria mukaan.

Arvio: Suolavetinen ja herukkainen, kevyen profiilin Bowmore. Varsin maukas oman tyylinsä edustaja, eli jonkinlainen tohtorin keittosuolaliuos. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.