Laphroaig 15 yo 200th Anniversary 43%

Laphroaigin kaivattu 15-vuotias teki paluun tislaamon 200-vuotisjuhlan kunniaksi. Rinnakkaismaistelussa se kohtasi tuo aiemman version, joka oli pantu pulloon vuoden 2006 kieppeillä.

Seuraavaksi tislaamolta odotellaan lisää 200-vuotisjuhlajulkaisuja. Ainakin 21-vuotiaasta ja 32-vuotiaasta on liikkunut huhuja. Juhlavuoden Cairdeas tuli jo, samoin saatiin kuulemma Cask Strength Batch #7.

Mutta nyt 15-vuotiaat riviin ja ojennukseen.

Laphroaig 15 yo 200th Anniversary

(43%, OB, 2015, 72000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Selvästi paksumpi ja makeampi turpeisuus kuin edellisessä versiossa. Ruohoinen ja sitruksinen puoli tuntuu tutulta. Omenaa, banaania, trooppisia hedelmiä. Lääkemäisyydessä tuntuu tiettyä imelyyttä. Hunajaa ja toffeeta. Suolaisuutta, merilevää. Savuisuudessa on hiukan pistävyyttä, palaneen tuntua.

Maku: Turpeinen ja hunajainen, ruohoinen ja suolainen. Banaania, persikkaa, viinirypäleitä, tölkkisekahedelmiä. Savuisuus on runsasta ja osin makeaa, imelä lääkemäisyys on selvemmin mukana kuin tuoksussa. Salmiakkia, karkkimaista makeutta. Suutuntuma on maukkaan öljyinen. Jälkimaussa suolaisuus nousee selvästi, samoin mustan teen kitkeryys ja hapan sitruksisuus. Turpeisuus on edelleen runsasta, savussa on tuhkaisia elementtejä. Vihreää omenaa, raakaa banaania, suolavettä, lopuksi hiukan pippurisuuttakin. Finaali on keskipitkä ja pysyy hyvin balanssissa loppuun saakka.

Arvio: Tavoittaa melko hyvin edeltäjänsä parhaat puolet. Makeampi ja selvästi turpeisempi. Tietty imelä savuisuus tässä on, sen Lapparin tuotannosta tuntuu nykyään löytävän aina. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whiskynotes 89/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.