Laphroaig 15 yo 43%

Laphroaig saapui kunnioitettavaan 200 vuoden ikään, ja juhlan kunniaksi se julkaisi uuden version kaivatusta 15-vuotiaastaan. Tislaamohan korvasi sen 18-vuotiaalla vuoden 2009 aikana. Nyt liikkuu taas vahvoja huhuja, että 18-vuotias olisi poistumassa kokonaan valikoimasta.

Nyt rinnakkainmaistelussa tislaamon vanha ja uusi 15-vuotias. Tämä vanha on noin vuodelta 2006, uusi siis keväältä 2015.

Laphroaig 15 yo

(43%, OB, +/- 2006, 70 cl)

Tuoksu: Savua, ruohoisuutta, raparperia. Sitruunankuorta, kirpeää sitruksisuutta. Haavanpuhdistusainetta. Palanutta puuta, tuhkaa, märkää kalliota, suolaa, apteekin salmiakkia. Tamminen ja varsin nuorekas, kevyt ja kuiva kokonaisuus. Hiukan saippuaisuutta.

Maku: Ruohoinen ja mieto, maltillisesti savuinen. Tuhkaisuutta, kuivaa turpeisuutta, heinää. Lääkemäisyys on suolaliuosmaista ja hiukan puhdistusaineen oloista. Suutuntuma on pehmeä ja yllättävänkin rasvainen. Samaan aikaan savuisuus, salmiakkisuus ja sitruksisuus jylläävät. Vihreää omenaa ja raparperia löytyy. Suolakivi maistuu, tammisuudessa on pientä kireyttä. Jälkimaussa korostuu edelleen sama ruohoinen yleisilme, mutta lakritsi nousee makeana ja ottaa yhteen suolaisuuden kanssa. Kovia hedelmäkarkkeja, vihreää teetä, loppua kohti hunajaisuutta ja napakkaa maisteisuutta. Keskipitkä finaali.

Arvio: Maukas ja keveydessään erilainen Laphroaig. Pakko myöntää, että olen silti aina preferoinut raivokkaampaa 18-vuotiasta, jos on pitänyt valita. Mainio viski tämäkin on. 88/100

Mitähän muut ovat sanoneet? Whiskyfun 90/100. Whisky Monitor Database 89/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.