Highland Park Cask Strength Edition 56%

Highland Park teki Ruotsin markkinoille tällaisen jännittävän piccolo-pullon vuonna 2013. Tuote sisältää tynnyrivahvuista viskiä, jonka kypsytysajasta tai -tavasta ei tiedetä paljon mitään. Maistetaan pois.

Highland Park Cask Strength Edition

(56%, OB for Sweden, NAS, 2013, 35 cl)

Tuoksu: Muhkea kanervahunaja! Hienosti on voimaa ja syvyyttä, makeuttakin riittää. Maltaisuus on runsaana esillä, samoin turpeisuus tuntuu selvästi. Tikkunekkua, siirappia, joulukakkua, suklaista sherryisyyttä. Havuja, yrttistä liköörimäisyyttä, makeaa ja mausteista tammisuutta. Tiettyä konerasvamaista likaisuutta. Mineraalista, eucalyptusmaista raikkautta sen vastapainona – hieno yhdistelmä. Vesilisä tuo vaniljaista ja omenaista puolta esiin.

Maku: Maltainen, turpeinen ja kihelmöivän mausteinen. Kanervahunaja on voimakkaasti läsnä. Suutuntuma on erittäin täyteläinen, siirappinen suorastaan – vaikka mausteet kihelmöivätkin komeasti. Luumua, suklaata, rusinaa. Konerasvan likaisuus on edelleen mukana. Jälkimaku hyökyy voimalla, mausteisena ja kanervaisena. Siirappisuutta, ylikypsiä sekahedelmiä, tummaa paahteisuutta, salmiakkia, runsasta turvesavua, nahkaista tammisuutta, yrttejä (minttua). Finaali jatkuu tyylikkäänä huomattavan pitkään. Vesilisä vapauttaa lisää hunajaisia ja uuniomenamaisia piirteitä.

Arvio: Todella maukas Highland Park, jossa viskin ominaisluonne on hienosti pinnassa. Iso myönteinen yllätys. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.