Bowmore Gold Reef 43%

Gold Reef oli yksi Bowmoren kolmesta uutuudesta tax free -perusvalikoimaan vuonna 2014. Olen tämän jo kerran aiemmin maistanut, mutta nyt tuli vihdoin mahdollisuus hörpätä drami ihan ajatuksella. Tämä on siis se Black Rockin ja 17 yo White Sandsin kaveri, juotavaksi tarkoitettuja perusviskejä kaikki.

Bowmore Gold Reef

(43%, OB, NAS, Travel Retail Exclusive, +/- 2015, Predominately matured in first fill ex-bourbon casks, 100 cl)

Tuoksu: Sitruksinen, tamminen ja miedon nuotiosavuinen. Trooppisia hedelmiä, papaijaa ja mangoa. Pieni suolaisuus pilkistää, samoin lakritsisuus (sitruunalakritsi).Marjaisuudessa viherherukka korostuu. Tammi on framilla tuoreena ja reippaana. Märkiä koivunlehtiä, mentholia. Makeudessa on akaasiahunajaa ja kovia toffeekarkkeja. Mausteitakin löytyy, mutta pehmeää on. Anista ja minttua.

Maku: Herukkainen, sitruksinen ja tuoreen tamminen. Suutuntuma on miellyttävä, pehmeän öljyinen ja helppo. Nuotiosavu säestää kokonaisuutta taustalta, mineraalisuus ja mieto yrttisyys korostuvat. Vihreää omenaa, raparperihilloa, sitruunankuorta, raakaa banaania, papaijaa. Kirpeyttä. Tammi on pinnassa, tuoreena ja silti ihan miellyttävänä. Jälkimaku puskee herukkaa ja sitrusta eteenpäin. Tammi jää taustalle, samoin savu. Sitruunalakritsia, hunajaa, vihreää omenaa, limettiä, hiukan paahteisuutta. Finaali jää keskipitkäksi.

Arvio: Kirpeän hedelmäinen ja jokseenkin helppo nyky-Bowmore. Sama ongelma kuin monessa muussakin: ei petä, ei sykähdytä. Tykkään silti perusmausta niin paljon, etten voi dissatakaan. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whiskynotes 80/100. Smoke On The Water, ”Jopa ihan positiivinen ylläri”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.