Glendronach 22 yo 1990/2013, Silver Seal 52,1%

Indie-Glendronach! Tällaisia liikkuu markkinoilla todella vähän. Itse asiassa tämä on ensimmäinen yksityisen pullottajan Glendronach, jota pääsen maistamaan. Supermielenkiintoista.

Tämän sherrypommin välittömältä tuhoalueelta Viskikonttorin ylin viranomainen toivottaa kaikille rauhoittavaa, maltaista, luumuista, melko yrttistä, hiukan lihaisaa, vaniljaista, pähkinäistä ja tuoreen kumisaappaan tuoksuista joulua, jonka suutuntuma on rapsakka ja finaali on mieluiten vähintään keskipitkä.

Heti pyhien jälkeen aletaan latailla jo uusia rikinkatkuisia tulituksia vuodenvaihteeksi.

Glendronach 22 yo 1990/2013, Silver Seal

(52,1%, Silver Seal, Special Bottling, 1990–2013, Cask No. 6921, 628 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tummaa suklaata oikein kunnolla. Mineraalisuutta, minttuisuutta, eucalyptusmaista raikkautta. Makeaa ja muhkeaa kahvisuutta, paksua balsamicoa. Ilmakuivattua kinkkua, herkullista savumakkaraisuutta. Tuoretta lakritsia, luumuhilloa, aavistus raakakumia. Kerrassaan komea tuoksu. Vesilisä vapauttaa sitrusta ja hiukan trooppisia hedelmiä.

Maku: Jättimäinen tumma suklaa kohtaa mausteisuuden ja viileän yrttisen ulottuvuuden. Luumua, rusinaa, maanläheistä olorosomaisuutta, ilmakuivattua kinkkua. Suutuntuma on paksu ja täyteläinen, komeasti balanssissa. Tumma ja paahteinen tammisuus tuo särmää, lakritsinen ja makean kahvinen puoli tasoittaa sitä. Eucalyptusta, minttua, hiukan vadelmamarmeladia. Jälkimaku pitää tumman suklaan edelleen pinnassa, mutta alkaa vyöryttää tammea ja kahvisuutta kuivempaan suuntaan. Paahteisuutta, luumua, lakritsia, savumakkaraa, eucalyptusta. Erittäin pitkä ja komea finaali, kuivuu upeasti. Vesilisällä appelsiini herää, makuun tulee herkän hedelmäisiä piirteitä.

Arvio: Loisteliaan suurimuotoinen ja kauniin tasapainoinen yksilö. Todellinen suurherkku. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.