Laphroaig 20 yo Double Cask 46,6%

Laphroaig julkaisi tällaisen kaksikymppisen Pariisia varten vuonna 2010. Viski on kypsynyt ensin 18 vuotta normaalissa hogsheadissa, kunnes se on siirretty vielä kahdeksi vuodeksi pienempään quarter caskiin – oikeastaan varsin tyypilliseen Laphroaigin tapaan.

Laphroaig 20 yo Double Cask

(46,6%, OB for Aelias Buy Paris Duty Free, 2010, Hogshead & Quarter Cask Finish, 750 bts., 70 cl)

Tuoksu: Sitruunaa, lakritsia, herukkaisuutta, mietoa savuisuutta. Tammisuutta, vaniljaa. Taustalla antiseptisia aineita, mietoa lääkemäisyyttä. Suolaisuutta, ruohoisuutta. Sitruksisuus on korosteista, tietty merellinen ja raikkaan tamminen fiilis. Hyvää. Vesilisä tuo lisää mineraalisuutta pintaan.

Maku: Kihelmöivän mausteinen, lakritsinen, savuinen ja hienopiirteinen. Sitruunalakritsia parhaimmillaan, anista ja mentholia. Tammisuudessa on reippaan kuivakka ote, pientä pippuria myös. Lääkemäisyydessä on antiseptisia aineita ja haavansidontaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja maukas. Jälkimaku alkaa tammisena ja ruohoisena, varsin sitruunaisena ja raikkaana. Vähitellen musta tee, paahtoleipä ja pieni karvaus nousevat. Vaniljaisuus, minttu ja eucalyptus leikkivät kielellä pitkän finaalin loppuun asti. Vesilisä tuo pähkinäisiä piirteitä esiin. Herkkua.

Arvio: Hienopiirteinen, raikas ja tyylikäs Laphroaig. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.