Talisker 25 yo 1975/2001, 59,9%

Tämä Talisker tuntuu aina putoavan listoilta pois, kun virallisista 25-vuotiaista puhutaan. Vuonna 2001 pullotettuna tässä on poikkeuksellisesti myös tislausvuosi mukana, ehkä sen takia tätä ei osaa katsoa ihan vakiopullotteena.

Tätä seurasivat kaksi legendaarista kaksikymppistä (vuosilta 1981 ja 1982), ennen kuin siirryttiin vuosittaisiin kaksivitosiin.

Talisker 25 yo 1975/2001

(59,9%, OB, 1975–2001, 6000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Lakritsinen ja suolainen, merellinen ja turpeinen. Houkutteleva. Kreosoottia, tervaa, salmiakkia. Mineraalista raikkautta kaiken keskellä. Märkiä köysiä, laiturinlankkuja. Sitrusta, anista, piparkakkua. Tummaa hedelmäisyyttä, luumua, suklaisuutta. Kuivaa tammisuutta parhaimmillaan. Vesilisä tuo poltetun tulitikun ja tumman yrttisyyden esiin.

Maku: Lakritsia, suklaata, merisuolaa ja mustapippuria. Suklaata, luumuhilloa, rusinaa, saksanpähkinää. Tammisuus on suurta ja juuri oikealla tavalla kuivakkaa. Todella iso viski, suutuntuma on savuisen täyteläinen ja kihelmöivän pippurinen. Limettiä ja päärynää, anista ja mineraalista raikkautta löytyy. Herkkua. Jälkimaku on salmiakkinen ja pippurinen, päärynäinen ja suklainen. Makeaa sitrusta ja anista riittää. Tammi kuivuu pitkästi ja kauniisti. Turvesavu toimii mahtavasti, terva ja lakritsi ja tuhkaisuus tuntuvat loppuun asti. Silkkaa nautiskelua. Vesilisä avaa merellisyyteen vielä uuden puolen, suolaisen ja rapean.

Arvio: Loistavaa Taliskeria, ikänsä puolesta parhaimmillaan. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whisky Monitor Database 89/100 (per 17).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.