Highland Park 27 yo 1974/2001, Silver Seal First Bottling 50%

Iäkäs, harvinainen Highland Park, tislattu vuonna 1974. Julkaistu Silver Sealin himoitussa First Bottlings -sarjassa vuonna 2001. Odotukset ovat todella kovat. Maistetaan.

Highland Park 27 yo 1974/2001, Silver Seal

(50%, Silver Seal, First Bottling, 1974–9/2001, 192 bts., 70 cl)

Tuoksu: Havuinen, yrttinen, kevyen turpeinen ja pirun tyylikäs. Suolaista voita, mineraalisuutta, kovia toffeekarkkeja, hunajaa. Suolapähkinöitä ja kinuskia, vaniljaisuutta ja kuivaa tammisuutta. Tammi on kaunista ja kuivaa. Ohut savu leijuu vetten päällä. Hienostunut kaikin puolin. Vesilisä tuo ruohoisuutta pintaan.

Maku: Hunajainen ja havuinen, tuoksuun verrattuna yllättävänkin luumuinen ja rusinainen. Suklaisuutta, toffeeta, kinuskia, hiukan pihkaisuutta. Tammi on suussa aktiivisemman oloista kuin nenässä, mutta tasapaino on huippuluokkaa. Suolaisuus nousee komeasti, samoin minttu. Suutuntuma on varsin silkkinen ja body roteva. Jälkimaku saapuu paikalle savuverhon takaa, turpeisuus ja tammisuus avaavat vahvasti, sen jälkeen kanervainen ja havuinen puoli tuovat särmää. Mausteisuutta, minttua, ruohoisuutta, vaniljaa, hunajaa, toffeemaisuutta, rusinaa. Suolaisuus ja savu vahvistuvat loppua kohti. Pitkä, hieno finaali. Vesilisällä nousee esiin mentholia ja tiettyä raikkautta.

Arvio: Melko vaativa ja alkuun hiukan sulkeutunut yksilö, mutta aukeaa ajan kanssa upeasti. 91/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.