Laphroaig Brodir Port Wood Finish Batch 001, 48%

Laphroaigin Brodir-sarjaa (”Brother”) on myyty lähinnä ruotsinlaivoilla. Aiemmassa oli ikämerkintä 13 yo, tämä on enää NAS. Ja tällä kertaa ex-bourbonin jatkeena on viimeistely Ruby-portviinitynskissä.

Korkeaa hintaa perustellaan ainakin osittain tuotteen Batch-merkinnällä. Mahdotonta on kuitenkaan sanoa, miten isosta erästä on kyse.

Laphroaig Brodir Port Wood Finish Batch 001

(48%, OB, NAS, 2014, Travel Retail Exclusive, Batch 001, Ex-Bourbon Barrels & Ruby Port Finish, 70 cl)

Tuoksu: Makean viininen ja turpeinen, suorastaan imelä. Savua, hiiltä, hiukan nokisuutta. Portviini tuntuu jokseenkin kerrostuneelta ja irralliselta, vaniljainen puoli paistaa läpi. Tammessa on nuorekas ilme, mausteita ja imelyyttä. Hiukan kumisaapasta, viinimarjoja, Polka-karkkeja, lakritsia. Vesilisä tuo kurkkupastillia ja tiettyä ruohoisuutta esiin.

Maku: Imelän viininen ja rapsakan turvesavuinen. Profiili on erikoisen ohut ja tekstuuri ponneton, viskositeettia jää kaipaamaan. Marjaisuuden ja hehkuviinimäisyyden rinnalla on tanniineja, raffia tammisuutta ja mausteita. Portviini ei tunnu vieläkään integroituneen kunnolla. Salmiakkia, sisupastilleja. Hunajaista ja vaniljaista makeuttakin riittää. Jälkimaku alkaa mausteiden, salmiakin ja tumman suklaan vyöryllä, joka on tämän parasta antia. Valitettavasti finaali jää melko lyhyeksi. Se vain haipuu turvesavun, viinin, tammen ja marjaisuuden kautta pois. Vesilisällä paahteisuus ja Pastirol-karkit näyttäytyvät, mutta runko tässä ohenee vedellä todella herkästi.

Arvio: Pieni pettymys, osin ponneton ja kerrostunut. Jää todella kauas portviiniviimeistellystä Cairdeas-pullosta. 83/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.