Kilchoman Sanaig 46%

Sanaig lukeutuu nykyisellään Kilchomanin perustuotteisiin. Mukana on sekä ex-bourbontynnyreitä että ex-sherrytynnyreitä (50 % ja 50 %). Lopputulos on varsin nuorta viskiä, kypsytysiältään 4–5-vuotiasta.

Kilchoman Sanaig

(46%, OB, NAS, +/- 2015, 70 cl)

Tuoksu: Makea ja turvesavuinen. Toffeeta ja hunajaa, omenapiirakkaa ja makeaa kermavaahtoa. Kilchomanin tuttu hiilisavu ei ole ihan yhtä terävä kuin mitä odotin, nyt ollaan enemmän pehmeän, vegetaalisen turpeisuuden puolella. Hiukan nokea ja salmiakkia. Vesilisä avaa hiukan yrttisyyttä.

Maku: Toffeeta ja sitruksisuutta, mukavasti makeaa hedelmäisyyttä ja savuista terävyyttä. Omenahilloa, limettiä. Salmiakkia, hiilisyyttä, lääkemäisiä ja jodisia piirteitä. Suutuntuma on melko öljyinen ja kihelmöivä, pippurisuutta löytyy. Tammisuus ja tietty vegetaalisuus saavat tämän tuntumaan melko nuorelta – mitä tämä varmasti onkin. Jälkimaku lähtee nokiseen ja hiukan tuhkaiseenkin suuntaan. Samaan aikaan sitruksisuus ja mausteisuus voimistuvat. Turvesavu pysyy hiilisellä tontilla loppuun asti. Varsin makea, keskipitkä finaali. Vesilisällä löytyy kurkkupastillinen puoli, mutta runko ohenee herkästi.

Arvio: Oivallinen, nuorekas ja helposti lähestyttävä Kilchoman. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.