Ardbeg Dark Cove 46,5%

Tämän vuoden Ardbeg Day -ajankohtaan täsmätty julkaisu lanseerattiin salakuljettajateemalla, ja Suomessakin roudattiin peathead-jengiä ympäriinsä kaavut päällä viskiä juomaan.

Tuntuuko vain, vai onko tämä koko homma karannut jo hiukan käsistä? Tämänvuotinen viski on siis Dark Cove, jota etukäteen mainostettiin ”tummimmaksi Ardbegiksi koskaan”. Se nyt ainakin on selvä valhe, jos ei puhuta pelkästä pakkauksesta.

Mustaan laatikkoon on pakattu ihan normaalin näköistä Arttua, jossa ei äkkiseltään tunnu olevan mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Tuskin se pahaa voi olla missään tapauksessa, mutta odotuksia on alettu nostattaa ehkä vähän kohtuuttomasti viime vuosina näiden kanssa.

Ardbeg Dark Cove

(46,5%, OB, NAS, Bottled 2016, General Release, Ex-Bourbon & Sherry Casks, 70 cl)

Tuoksu: Vegetaalisen turpeinen ja likaisen hedelmäinen. Mokkaisuus on pinnassa, pehmeän tamminen ja mausteinen puoli ovat selvästi havaittavissa. Suolainen, salmiakkinen ja jodinen puoli on mukana, mutta nuoren turveviskin robustius vetää tätä vankkuria. Nokea ja tuhkaa. Vesilisä tuo pintaan merellisiä ja kirkkaan suolaisia piirteitä.

Maku: Makean turpeinen ja napakan suolainen. Maku nostaa tasoa tuoksusta selvästi. Hyvä kahvisuus, jossa pieni lakritsi mukana. Tumma suklaa ja rusina toimivat hyvin. Suutuntuma on öljyinen ja melko raskas, pientä kypsymättömyyttä on havaittavissa kaikin puolin. Hedelmäisyydessä on omenainen sävy, mutta vegetaalinen turve käy edelleen päälle vähän turhan herkästi. Jälkimaku on tamminen ja mokkainen, varsin mausteinen ja makea. Suklaisuus tulee loppuun asti läpi. Keskipitkä finaali päättyy varsin pippuriseen ja kihelmöivään nuottiin. Vesilisä nostaa toffeen sävyjä pintaan.

Arvio: Pätevä mutta varsin tyypillinen nyky-Ardbeg. Hyvää muttei poikkeuksellista. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.