Highland Park 12 yo for Maxxium, Cask 974, 58,9%

Hollantilaiselle Maxxiumille pullotetut piccolot ovat olleet kovasti haluttuja viskejä. Hyvältä tämäkin yksilö vaikuttaa.

Highland Park 12 yo for Maxxium

(58,9%, OB for Maxxium Netherlands, 2008, Cask #974, 35 cl)

Tuoksu: Raskaasti sherryinen. Runsaasti suklaata, luumua, rusinaa. Hiukan lihaisuutta mukana myös, palvikinkkua. Nahkaisuutta ja tallimaisia piirteitä. Pieni rikki lymyilee taustalla, tulitikut on sammutettu. Hunajaa, saksanpähkinää, yrttilikööriä, sikaria. Hiukan multaa. Muhkea on. Vesilisällä löytyy tiettyä karkkisuutta.

Maku: Muhkean suklainen ja tallimainen. Joulukakun mausteita, luumuhilloa, rusinaa. Kanervahunajaa ja kevyttä turpeisuutta. Makeus hallitsee kokonaisuutta, vaikka tanniinejakin esiintyy. Suutuntuma on täyteläinen ja herkullisen pehmeä. Minttua, yrttilikööriä, kanelia, maustepippuria. Edelleen rikkinen ripaus on mukana. Jälkimaku on rasvainen ja suklainen. Luumua ja rusinaa riittää, samoin nahkaisuutta. Finaali jää aavistuksen ohueksi, kun suklaisuus karkaa alta pois. Pientä pippurisuutta, turpeisia piirteitä, sikarinlehteä, hilloisuutta. Yllättävän lyhyt finaali kaikkineen. Vesilisä leikkaa herkästi täyteläisyyttä ja jättää pippurin pintaan.

Arvio: Varsin uljas sherryherkku, vaikka jälkimaku jättääkin vielä toivomisen varaa. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.