Highland Park 20 yo 1991/2011, SMWS 4.156, 53,5%

Scotch Malt Whisky Societyn pullotteet ovat jääneet itselleni hiukan etäisiksi, kun en kuulu kyseiseen seuraan. Nyt kuitenkin mielenkiintoista Highland Parkia tarjolla SMWS:n sarjoista. Viski on levännyt 20 vuotta ex-bourbonissa.

Highland Park 20 yo 1991/2011, SMWS 4.156

(53,5%, Scotch Malt Whisky Society, 5/1991–9/2011, Cask No. 4.156, ’A cooper’s apron on a fishing boat’, Refill Ex-Bourbon Hogshead, 252 bts., 70 cl)

Tuoksu: Kuiva ja nokinen. Kireää turvesavuisuutta, napakkaa sitruksisuutta, pieni vaniljan ailahdus. Merilevää, suolaisuutta, märkää köyttä. Palanutta puuta, märkiä lehtiä, tummaa yrttisyyttä, kevyttä omenaista hedelmäisyyttä. Hiukan pähkinäisyyttä ja toffeeta tuomassa makeutta. Vesilisä vapauttaa apilaisuutta ja miellyttävän kanervaisia sävyjä.

Maku: Kuivan sitruksinen ja terävä paletti. Turvesavu iskee kuivana ja napakkana, mukana on tuhkaisuutta ja runsaasti suolaa. Hunajainen ja omenainen makeus ei ole ihan täysin synkassa, kun pippurisuus ja havuisuus lyövät tahtia. Suutuntuma on melko öljyinen ja runsaan mausteinen. Tammi tulee kuivana läpi ja toimii tässä oikein hyvin. Hiukan toffeemaisia, makean uuniomenaisia sävyjäkin löytyy taustalta. Jälkimaku alkaa jälleen sitruksisuuden, tammen ja kuivan savun komennossa. Salmiakkijauhetta, tuhkaisuutta ja nokea riittää. Hiukan omenaa ja pähkinääkin löytyy. Melko pitkä ja öljyinen jälkimaku. Vesilisä nostaa hedelmäisyyttä ja avaa palettia selvästi.

Arvio: Varsin kuiva ja erilainen Highland Park. Vesilisällä tähän sai yhden vaihteen lisää. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.