Laphroaig 10 yo Cask Strength Batch 005, 57,2%

Laphroaigin Cask Strength on ollut alusta saakka arvostettu kymppivuotias, ja itsekin olen näistä pitänyt kovasti. Ero Lapparin normaaliin kymppiin on ollut valtava kaikin puolin.

Kun Batch 005 tuli ulos 2013, se oli sarjansa ensimmäinen tällä uudella etiketillä. Etska tuskin kyllä vaikuttaa makuun.

Laphroaig 10 yo Cask Strength Batch 005

(57,2%, OB, Bottled 2/2013, Batch 005, 70 cl)

Tuoksu: Turvesavuinen ja melko makea. Runsas kermaisuus ja hunajaisuus. Omenaa, kamferia ja yrttitippoja. Tietty hiilisyys on mukana, samoin lääkemäinen purevuus, mutta yleisilme on silti lähes imelä. Hiukan merilevää ja suolaisuutta, sitruksisuutta ja toffeeta. Vesilisä avaa mukavasti eucalyptusta ja tammea.

Maku: Makean hunajainen ja runsaan turvesavuinen. Kermaisuutta, omenamehua, imelää sitruunaisuutta, hiukan yrttisyyttä. Tammisuutta, lyijykynää, hiilisyyttä. Yskänlääkemäisyyttä ja antiseptisia aineita. Suutuntuma on melko täyteläinen kaikessa kermaisuudessaan. Silti intensiteetti tässä jää Batch 007:n ja etenkin loisteliaan Batch 003:n taakse. Jälkimaku on erittäin savuinen ja sitruksinen, suolainen ja omenainen. Suolaisuus ja merileväisyys, lääkemäisyys ja hiilisyys ovat finaalissa parhaimmillaan. Tammea, mustaa teetä, hiukan kitkeryyttä, salmiakkilakritsia. Varsin pitkä, maukas finaali. Vesilisä tuo selvästi balanssia.

Arvio: Oivallinen tynnyrivahvuinen Laphroaig, vaikka jääkin hiukan sarjan parhaista eristä jälkeen. Vierellä maisteltu Batch 007 rökitti tätä sekä intensiteetissä että balanssissa. 88/100

4 comments

 1. Hei!

  Halusin vain kiittää todella loistavasta nettisivusta. Uusi harrastelija viskien osalta itse, ja tätä sivua tulee selattua lähes päivittäin. Selvä ja siisti sivu, värimaailma ja fontit toimii omaan makuun.

  Laphroaigit ovat maistuneet itselleni todella suuresti ja lukenut jokaisen Laphroaig- arvostelusi läpi. Ja tulen jatkossakin lukemaan.

  Nyt näin tarpeelliseksi jättää jo kiitoksia.

  1. Iso kiitos! Mukava kuulla, että sisältö vetää ja ulkoasukin toimii. Itsekin seuraan monia viskiblogeja ja -sivustoja päivittäin, ja on tietysti todella suuri kunnia, jos oma saittini on päässyt sinulla tuollaiseen vastaavaan asemaan. Eiköhän tässä Laphroaigia taas kohta maistella lisääkin!

 2. Voin myös yhtyä kehumiseen, helposti paras suomalainen viskisivusto. Muiden blogien ongelma on surkea pohja, huono hakusysteemi, epäkäytännöllisyys ja lukuisat muut pikkuviat.
  Viskikonttorille ehdoton plussa siitä että sivu on selkeä, tyylikäs, helppo etsiä arvosteluja ja hyvin kirjoitettua tekstiä.

  Onko Laphroaigin ”Lore” tulossa arvosteluun?

  1. Kiitos! Nyt olen todella otettu. On tälläkin sivustolla omat haasteensa, kun ollaan valmiin WordPress-pohjan päällä, mutta hyvä, jos ne eivät ole käyttöä haitanneet.

   Laphroaig Lore kyllä odottelee tuossa, eli tulossa on lähiaikoina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.