Bowmore Dawn 51,5%

Dawn oli portkypsytettynä jatkoa Voyagelle, mutta ei koskaan noussut samaan asemaan. Numerointiakaan ei pulloissa enää ole. Mutta siitä huolimatta viski vaikuttaa erittäin lupaavalta.

Bowmore Dawn

(51,5%, OB, +/- 2002, Ruby Port Finish, 70 cl)

Tuoksu: Marjaisa, viininen ja mehukkaan turvesavuinen. Upea laventeli on välittömästi tunnistettava. Salmiakkia, tervaa, mustaviinimarjaa, kypsää punaista omenaa. Viinisyys kääntyy melkein nahkaiseksi. Yrttejä, mentholia. Paahtoleipämäinen paahteisuus. Hieno on. Vesilisä tuo erikoista tallisuutta ja multaisuutta esiin.

Maku: Pehmeän viininen ja salmiakkinen. Mustaviinimarjaa, makeaa viinisyyttä, kuningatarhilloa, luumua. Laventeli on kauniisti pinnassa, turvesavu pysyttelee nätisti taustalla. Profiili on selvästi kepeämpi kuin suuresti rakastamassani Voyagessa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä. Jälkimaku alkaa makean marjaisana ja laventelisena, taittuu tammen ja savun kautta viinisyyteen ja suolaan. Salmiakkia ja tervaa riittää, mutta tunnelma säilyy melko kevyenä loppuun asti. Melko pitkä ja makea finaali. Vesilisä saa makeuden esiin vielä karkkisempana ja imelämpänä.

Arvio: Imelyydessäänkin hieno viininen Bowmore. Jää silti pykälän Voyagen loistavuudesta. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whisky Monitor Database 78/100 (per 14). Smoke On The Water, ”Makea ja maukas, onnistuneesti viinikypsytetty Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.