Highland Park 18 yo 43% (2006)

Highland Parkin aiemmalla etiketillä varustettu 18-vuotias oli monen suosikkiviski, jonka olemus vaihtui uudenlaisella pakkauksella vuonna 2006. Käsillä oleva versio lienee niitä viimeisiä eriä, joka sattui käteen.

Nyt siis maistelussa rinnakkain tämä noin kymmenen vuotta vanha Highland Park 18 yo ja uusin versio. Jo värin puolesta tämä vanhempi näyttää hiukan tummemmalta.

Highland Park 18 yo

(43%, OB, +/- 2006, 70 cl)

Tuoksu: Metinen ja hunajaisen makea, kevyen yrttinen ja kauniilla tavalla sherryinen. Mausteet tuntuvat pehmeinä ja tammessa on huomattavan ikääntynyt, kuiva sävy. Kanervaisuutta ja lakritsia, selvästi erottuva anis. Hiukan sitruksisuutta ja kukkaisia sävyjä. Todella elegantti kokonaisuus.

Maku: Silkkisen pehmeä ja makean sherryinen. Kuiva tammi ja siihen liittyvät apilaiset ja metiset sävyt pysyvät tuoksun tapaan keskiössä. Tölkkihedelmää, ananasta ja persikkaa, hiukan siirappisuutta myös. Likaisen rasvaisessa puolessa tulee mukana aavistus turpeisuutta ja kanervaa sekä havuja. Suutuntuma on melko täyteläinen, mutta voltit ovat kiistatta alarajalla. Jälkimaussa pippuriset ja muutenkin mausteiset sävyt nostavat roimasti päätään. Lakritsia, vaahterasiirappia, toffeeta, kihelmöivää yrttisyyttä, sitruksisuutta, hapokkuutta. Kaunis havuisuus ja pieni turvesavun häivähdys lopussa. Pitkä ja varsin tyylikäs finaali.

Arvio: Pidän tästä valtavasti, olen aina pitänyt. Old skool -klassikkokamaa. Edustaa profiililtaan selvästi vanhaa liittoa verrattuna tuoreeseen pullotteeseen91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 12).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.