Highland Park 18 yo 43% (2016)

Highland Parkin noin kymmenen vuotta sitten julkaisema 18-vuotias sai maistelussa rinnalleen tämän aivan tuoreen pullotteen.

Olen tästä uudestakin pitänyt kovasti, mutta edelliset nuotit ovat peräisin melkein neljän ja puolen vuoden takaa. Tuli aika ottaa uusi otto samasta aiheesta, kun sattui tuo vuoden 2006 pullote rinnalle.

Highland Park 18 yo

(43%, OB, +/- 2016, 70 cl)

Tuoksu: Maltainen ja turpeinen. Aivan eri tavaraa kuin kymmenen vuoden takainen viski. Puuromaisuutta, leipää, pientä ummehtuneisuutta. Runsas, pehmeä turvesavu. Hunajaisuutta, havuja ja kanervaa löytyy, kuten asiaan kuuluu. Reipas sitruksisuus, suolaista voita. Todella hedelmäinen kaikin puolin.

Maku: Todella mielenkiintoinen yhdistelmä toffeemaista makeutta, turvesavua ja suolaisuutta. Suutuntuma on varsin täyteläinen ja runsas, selvästi järeämpi kuin varhaisemmassa versiossa. Suklaisuutta, kermaista pehmeyttä, kinuskia. Tölkkihedelmiä. Maltaisuus jää tuoksuun verrattuna taka-alalle. Hunajainen makeus ja yrttinen pistävyys toimivat hyvin yhteen. Jälkimaku alkaa varsin tummana ja yrttisenä, kunnes aukeaa hunajan ja toffeen kautta kanervaiseen ja runsaan sitruksiseen vyöryyn. Suolaisuus on pinnassa, turvesavukin löytyy kaivelematta. Palanutta puuta, paahteisuutta, makeaa hedelmää. Melko pitkä finaali.

Arvio: Omassa sarjassaan edelleen hieno viski. Edustaa silti turpeisuudessaan ja paksussa toffeemaisuudessaan selvästi modernimpaa viskityyliä kuin vuoden 2006 versio. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.