Glendronach 20 yo 1994/2015 Cask #3273, 53,3%

Maistelussa Glenkun kaksikymppinen sherryjyrä batchista 12. Pullomäärä on taas korkea, mutta väristä päätellen mukaan päätynyt viski ei ole ihan väsynyttä. Tätä on kyllä kehuttu, joten maistetaan.

Glendronach 20 yo 1994/2015

(53,3%, OB, 9.9.1994–8/2015, Batch No. 12, Cask #3273, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 680 bts., 70 cl)

Tuoksu: Taatelinen, tervainen ja muhkean hedelmäinen. Rusinaa, toskaomenaa, jännän konjakkimainen nuotti. Melkoisesti kahvisuutta, tummaa yrttisyyttä, kanelisuutta, kaakaojauhetta, tummaa suklaata, tammea. Pieni ruohoinen kitkeryys tuo nätisti särmää kaiken siirapin keskelle. Hieno on. Vesilisällä nousee makeaa sitruunalimonadia ja jopa kukkaisuutta.

Maku: Kahvinen, taatelinen ja valtavan sherryinen. Ei silti yltiömakea, vaan rusinan ja luumun keskellä tammi näyttäytyy omalaatuisena, vahamaisena ja osin karvaanakin. Hyvä ryhti. Pähkinäisyyttä, kaakaojauhetta, aavistus lakritsia. Tallimaisia sävyjä, nahkaa. Suutuntuma on varsin täyteläinen ja hiukan rasvainenkin. Ruohoisuutta, hapokkuutta, yrttejä, punaista omenaa. Jälkimaku on todella kahvinen, tumman suklainen, tallimainen ja tyylikkäästi karvas. Omenaa, nahkaisuutta, viinimäisyyttä, hiukan kirsikkaa, lakritsia. Todella hienosti balanssissa, pitkä ja maukas finaali. Vesilisä tekee tästä erittäin hedelmäisen, pintaan tulee sitruksisia ja makean omenaisia piirteitä.

Arvio: Oikein maukas ja ryhdikäs Glendronach. Kaikki todella hienosti kohdallaan, vaikka vieressä Cask #447 kyllä muistuttaa, että sherrykypsytykseen on mahdollista saada jopa tätäkin enemmän ulottuvuuksia. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.