Bowmore 15 yo Darkest 43%

Bowmoren perusvalikoima on täynnä Surfin, Enigman ja Legendin kaltaisia nimiä – Darkest kuuluu samaan joukkoon. Tislaamon käyttämä Laggan-joen vesi virtaa rautapitoisen kallion läpi turpeiselle maalle, mikä tuo vivahteensa viskiin.

Käsillä oleva Darkest on viettänyt ensin 12 vuotta ex-bourbontynnyreissä, sen jälkeen kolme vuotta entisissä oloroso-sherrytynnyreissä.

Bowmore 15 yo Darkest

(43%, OB, Sherry Cask Finish, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Tummaa hedelmää, luumua ja taatelia, joulukakkua. Tuhti sherryisyys. Hento lehtisavu, syksyn fiilistä. Siirappisuutta, aavistus bensiiniä. Paksu yleisvaikutelma.

Maku: Savuisempi ja pistävämpi kuin tuoksu antaa odottaa. Toki hedelmäinen makeus ja mieto savuisuus ovat vakioelementit, mutta jotain ärjyä tässä on. Epätasapainoinen vaikutelma, sherry dominoi liikaa. Maun keskivaihe on ontto, eikä Bowmoren lihaisuus maistu. Jälkimaku kerää taas savun ja hedelmäkakun yhteen.

Arvio: Liian raskas viimeistely näin kevyelle tisleelle. Ihan kelpo viski, mutta balanssi on kateissa. Bowmoren 12-vuotias on tätä harmonisempi, kirkkaampi, kuivempi ja maukkaampi viski. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whisky Monitor Database 80/100 (per 9). Smoke On The Water, ”Pehmeä ja erittäin helposti nautittava”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.