Jura Superstition 43%

Vuonna 1810 perustetun Juran Superstitioniin käytetyt vanhimmat viskit ovat 21- ja 30-vuotiaita, mutta silti valtaosa siitä on nuorta heavily peated -viskiä. Ei muuta kuin maistamaan.

Jura Superstition

(43%, OB, NAS, +/- 2012, 35 cl)

Tuoksu: Makean sherryinen ja pehmeän turpeinen. Lötsähtänyt kakkupohja, jonka päällä on tummuneita banaaneja. Todella rasvainen ja raskas vaikutelma. Hedelmäisyys on savuista ja ylikypsää. Saippumainen vaikutelma, appelsiinimarmeladia ja päärynää.

Maku: Äitelään tuoksuun nähden yllättävän lempeä ja pyöreä. Paksun maltainen ja ronski ensivaikutelma. Tietty ”juramaisuus” tuntuu, öljyinen suutuntuma ja tanniininen makeus. Jälkiruokaviiniä, kypsiä hedelmiä, sherryä, mallasta… Hyvä kattaus. Jälkimaku on makean hedelmäinen, pehmeän turpeinen ja mukava.

Arvio: Tuoksu luo ennakkoluuloja, siinä mielessä viski on nimensä veroinen. Makea ja miellyttävä kokonaisuus, joskaan ei herätä suuria intohimoja. Vierekkäin maisteltuna Juran 16-vuotias on selvästi tätä mausteisempi sekä tuoksun että maun osalta. Siinä on kanelia, kun tässä on läpitunkeva turve. 84/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 81/100. Dramming 84/100Whisky Monitor Database 76/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.