Bowmore 18 yo 43%

David Simsonin perhe perusti Bowmoren 1779. Omistajia oli vuosien varrella useita, kunnes tislaamo siirtyi Stanley P. Morrisonille 1963. Juuri hän teki Bowmoresta tunnetuimman Islay-viskin. Sittemmin Morrison Bowmore on päätynyt japanilaiseen omistukseen.

Nyt maistelussa tislaamon 18-vuotias perustuote.

Bowmore 18 yo

(43%, OB, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Makean hedelmäinen, lihaisan turpeinen. Tervainen. Vahva, melkein läpitunkematon runko. Tummaa suklaata, piparkakkua, ylikypsää kirsikkaa, tuoretta puuta. Kosteaa savua. Lakkabensiinin vivahde.

Maku: Makean sherryinen ja pehmeän savuinen. Suklaisen pehmeä ensivaikutelma. BBQ-possu ja tummat hedelmät maistuvat, tervaa joukossa. Maun keskivaiheilla tuore kirsikka nousee esiin. Jälkimaku on hyvin makea, pehmeän turpeinen ja huomattavan pitkä. Mausteet ja kahvinpavut maistuvat vielä lopuksi.

Arvio: Pehmeän hedelmäinen savuviski, joka löytää itsensä vasta jälkimaussa. Ikään nähden odotin enemmän luonnetta. Tähän verrattuna sarjan 12-vuotias on kuivempi, vahvempi ja pippurisempi, kun taas 15-vuotias on kautta linjan sherryisempi ja makeampi. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 75/100. Dramming 82/100Whisky Monitor Database 80/100 (per 10). Smoke On The Water, ”Tuhdin täyteläinen ja hyvin tasapainoinen”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.