Laphroaig Select 40%

Toukokuussa 2014 lanseerattu ikämerkitsemätön Select herätti jostain syystä avointa kauhua Laphroaig-faneissa, vaikka tislaamon nykyinen pomomies John Campbell kirjoitti viskistä varsin kauniisti kirjeessään Friend of Laphroaigin jäsenille.

Olorosotynnyreitä, uutta tammea, PX-tynnyreitä, quarter caskeja ja ties mitä muita yhdistelevä pullote on kuulemma kunnianosoitus Laphroaigin varhaiselle omistajalle Ian Hunterille (1886–1954).

Mutta NAS ja 40%, muuta ei siihen kauhuun kai nykyään tarvita. Maistetaan pois.

Laphroaig Select

(40%, OB, NAS, 2014, 70 cl)

Tuoksu: Savuinen ja kuivakka. Kuivaa heinää, turpeisuutta, makeaa sitruunaa. Kuiva, kalkkinen ulottuvuus. Märkää villaa kuivumassa. Antiseptisia aineita, jodia, mineraalisuutta. Melko kuiva kokonaisuus. Ei säväytä muttei ole sinänsä viallinenkaan.

Maku: Savua ja lääkemäisyyttä kepeässä paketissa. Helppo lähestyä. Kuivaa heinää, turvetta, mietoa sitruunaisuutta, siinä mielessä seuraa tuoksun lupausta. Jodia ja suolaa, merilevää ja jotain osterimaista. Suutuntuma on kevyen pisteliäs ja body melko vetinen. Tuore tamminen tulee läpi, oikeastaan ihan mukavalla tavalla. Jälkimaku alkaa varsin tammisena ja paahteisena, valkopippuria ja mineraalisuutta esiintyy. Suolaa riittää, taustalla hiukan hunajaista makeutta ja sitruksisuutta. Keskipitkä, kevyt finaali.

Arvio: Laphroaig Light. Valtava määrä erilaisia tynnyreitä ja teknologiaa on takana siinä, että on tuotettu kevyt savuviski, joka on melkein yhtä hyvää kuin peruskymppi. Herää kysymyksiä, totta kai. Mutta eihän tässä mitään suoranaista vikaa ole. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 70/100. Whisky Monitor Database 82/100 (per 1). Whisky Magazine 80/100 (Neil Ridley), 76/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.