Laphroaig 16 yo 1996/2013, Malts of Scotland 56,2%

Saksalainen Malts of Scotland on pullottanut vinon pinon Islayn viskejä viime vuosina. Nyt käsissä on 16-vuotias Laphroaig, peräisin ex-bourbonista.

Laphroaig 16 yo 1996/2013, Malts of Scotland

(56,2%, Malts of Scotland, 7/1996–4/2013, Bourbon Cask, Cask #MoS 13028, 213 bts., 5 cl miniature, 1 of 96)

Tuoksu: Turvesavuinen ja makea. Hunajainen, imelä vaikutelma. Fenolit ovat kuitenkin hiukan bensaista sorttia, lihaisuutta ja pientä suolaa löytyy. Makeaa punaista omenaa, säilykepersikkaa, päärynälohkoja siirapissa. Hieman tuhkaa. Varsin yksioikoinen kokonaisuus, vaikka ihan miellyttävä toki. Vesilisällä alkaa löytyä banaania ja vaniljakastiketta.

Maku: Erittäin pehmeä ja erittäin makea. Turvesavu maistuu imelyyden läpi hetkellisesti melko terävänä. Yskänlääkemäisyyttä ja pientä potkua löytyy, mutta silti maussa dominoivat persikka ja päärynä, banaani ja mausteisuus – kaikki siirapissa. Suutuntuma on kermainen ja varsin paksu. Mantelia. Bensaisuutta hiukan edelleen. Jälkimaku alkaa siirappisena ja hunajaisena, mutta muuttuu hetkellisesti turpeiseksi, hiukan suolaiseksi ja tammisen mausteiseksi. Vähitellen säilykehedelmät, hunaja ja vanilja palaavat. Vesilisä tuo hiukan merellisyyttä taustalle.

Arvio: Erikoisen pehmeä ja makea Laphroaig. Ei oikein minun makuuni, vaikka yksioikoisuudessaan tuote on sinänsä varsin virheetön. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.