Glendronach 20 yo 1993/2013 Cask #16, 54,7%

Glendronachin tuotannosta on jälleen käsissä yksi vuonna 1993 tislatuista ja olorosossa kypsyneistä herkuista. Odotukset ovat ainakin korkealla – on näissä toki heikompiakin esityksiä ollut joukossa mukana.

Glendronach 20 yo 1993/2013

(54,7%, OB, 15.1.1993–19.8.2013, Oloroso Sherry Butt, Cask No. 16, 669 bts., 70 cl)

Tuoksu: Paksu, maanläheinen sherryisyys on heti läsnä. Mukana on hiukan erikoinen, tunkkaisen maltainen ja hikinen ulottuvuus – ei erityisen miellyttävä piirre. Luumuhilloa, rusinaa, suklaata, pähkinöitä. Kuivalihaa ja kellaria. Sikaria, nahkaa. Voimaa ja syvyyttä on. Vesilisä tuo toffeen ja hunajan makeutta mukaan.

Maku: Sherryinen ja kirsikkainen, tuoksua selvästi terävämpi tyyli. Sitrusta, rusinaa, luumua, neilikkaa, tummaa suklaata. Nahkaisuutta, tanniineja. Robusti ja hiukan maakellarimainen. Hapahko maltaisuus löytyy myös makupaletista. Taatelia, piimäkakkua. Suutuntuma on varsin kermainen. Jälkimaku alkaa erittäin mausteisena, kanelia ja neilikkaa riittää. Suklaata, nahkaa, sikaria, kuivalihaa, varsin kireää sherryisyyttä. Mahtavasti pituutta. Vesilisällä tästä irtoaa entistä enemmän kermaisuutta ja toffeeta.

Arvio: Erittäin maistuva mutta tuoksultaan hiukan epäilyttävä sherryjyrä. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.